2010-02-04
第二次黎牡丹, 平日經過都見唔少人, 今日竟然有位, 立即霸住兩個先, 坐低冇耐已經見有人等位, 好彩黎得早必叫既當然係鵝肝醬多士, 雖然唔係貴價貨, 但勝在夠厚, 搽完4塊多士仲有一大嚿, 好彩多士免費加添. 連咖啡先$48, 抵到爛咖啡既選擇很多, 朋友點了薄荷咖啡. 自己唔多好咖啡, 要了肧芽奶茶, 等左一陣先到, 因為係即叫即煮的, 唔似用茶包淡而無味, 又唔似絲襪奶茶咁濃, 飲落好舒服. 肧芽仲好大粒, 好有口感.咖啡店一向出名Home-made cake, 有各種味道既芝士蛋糕, 有名既仲有薑味蛋糕, 之前試過覺得比較甜. 今次見到有什菌批, 諗住$13, 一試無妨, 點知有意外驚喜, 什菌絕對不是罐頭蘑菇, 好有菇味, 裡面真係有唔同既菇ga, cream 又唔多, 唔會一pat pat咁, 值得推介.店舖好細, 得十個位多d. 老闆娘好nice, 黎既熟客又多, 等緊位都同老闆娘打牙骹. 小小咖啡店氣氛好warm, 如果有日自己可以開番間就好la