首先!萬聖節正日去到蘇豪區食飯慶祝!原本約左第二日泰國菜但時間太早到,亦都打算撞下有冇walk-in,但你見到我打呢篇食評就知!係冇walk-in 位, 唯一得呢間有walk-in。初時以為自己咁好彩,但食完之後先知係有原因🙂我地一行5人叫左一份特級海鮮拼盤先,之後再加單叫大蝦沙律同四重芝士pizza。平心而論,pizza係好食既,相信佢其他熟食都會好食,見其他枱既客人冇叫海鮮拼盤就知咩料落單後,等左至少30分鐘都未上到個海鮮拼盤真係令我大開眼界。催一催完個店員之後先上得特級海鮮拼盤 價值$888比起低一級既$5xx海鮮拼盤其實只係多左隻龍蝦生蠔得3隻,龍蝦女士手掌咁長 1/2手掌咁闊,青口同蜆令人一粒,青口啲肉細粒到呢,仲有啲魷魚,同煮熟咗嘅三文魚同白色嘅魚,同埋on top 5隻大蝦。多謝晒喎,呢間餐廳令我大開眼界, 真係值$888咩?同埋生蠔醬/檸檬又冇比,成盤海鮮淡茂茂,只係白烚比我地,可唔可以比啲食物質素對得起呢個價錢,至少擺盤擺番好啲, 依家勁求奇。勁失望。之後又上左大蝦沙律, 啲蝦唔似其他食評咁有蝦殼,似上面海鮮拼盤入面啲蝦咁, 啲沙律汁又太咸,攪到成兜沙律菜食左一口就算

特級海鮮拼盤 價值$888
比起低一級既$5xx海鮮拼盤其實只係多左隻龍蝦
特級海鮮拼盤

生蠔得3隻,龍蝦女士手掌咁長 1/2手掌咁闊,
青口同蜆令人一粒,青口啲肉細粒到呢,

之後又上左大蝦沙律, 啲蝦唔似其他食評咁有蝦殼,似上面海鮮拼盤入面啲蝦咁, 啲沙律汁又太咸,攪到成兜沙律菜食左一口就算數

我地每人亦叫左happy hour既酒, 兩款白酒都係好難飲,有氣酒還好
最難飲係呢個

飲開既人會知呢杯係咩黎
勁難飲,未飲過一杯咁難飲既酒,
其他正常既酒吧,整呢杯酒,杯上啲鹽係唔會有咁多,圖上既酒已經比咁多人飲過正次,hi走左啲鹽,剩下既份量,杯上既鹽又跌落左杯酒入面,攪到成杯酒又咸又酸又苦。想吐。

同行友人叫左杯Macallan on the rocks
上到黎大家都驚訝左,由於太驚訝所以我地都冇影相,餐廳用左上面張相隻杯,倒左一啖份量既酒,啲酒去到杯既1/20,大家都你眼望我眼,心諗間餐廳會唔會太孤寒左啲?啲酒好飲係好飲, 但真係一啖既份量,對於識飲同飲得酒既人黎講真係太少囉。間餐廳係咪唔舍得啲酒?

賣單咁多 自己睇

一間餐廳在重要節日冇full book 係有原因,so sad
唔會再去。

PS.知道比好評個評論就會易啲在頭頁見到,所以我比好評,相信大家都係會閱讀入面既字,從而理解成篇食評係想講咩

ps2. 3分味道比pizza
2021-10-31