2024-03-18 280 瀏覽
終於試到小滿定律啦🍦 不過係西營盤店,唔係西貢店😛 之前見到人哋post西貢店一直都好想去不過實在太遠🥲今次去開堅尼地城食嘢☕️ 順便就去試埋!!! 店面靚靚可以打卡🤓🟠嗌咗杯裝(朱古力糯米糍,紫米,朱古力脆珠)熱情果汁🍦 另外一杯筒裝(海鹽焦糖脆脆)🍦🟡朱古力糯米糍同埋紫米都係西營盤限定!兩個都好食!😛 竟然有紫米,驚喜之餘原來同乳酪雪糕好夾!而朱古力脆珠,想講份量超多,喺個雪糕中層全部都係咁滯,直頭食到好滯。。。即係唔係話份量多唔好,但係每一啖入邊都有最少五至八粒,好似有啲喧賓奪主🥹 另外我本身落單嘅時候其實係嗌脆脆,咁可能我冇講清楚係朱古力脆脆(珠?)定係焦糖脆脆,所以佢俾咗朱古力脆珠我,但係我寫緊呢度嘅時候先發現係朱古力係脆珠,焦糖係脆脆,咁我點樣最後會得到朱古力脆珠lol (利申當時我以為因為我冇講清楚係朱古力脆脆定焦糖脆脆,原來根本就得一種脆脆。。。) 🟢不過都好彩呢個誤會之下,我冇焦糖脆脆,因為我筒裝嗌咗焦糖脆脆做Topping,雖然得幾粒,但係真係超級超級甜,所以一定要好大啖乳酪雪糕溝埋一齊食先得,大家如果唔係好鍾意食甜嘢真係三思(呢款topping)😂 🔵總括嚟講睇吓大

🔵總括嚟講睇吓大家去西貢近啲定係西營盤近啲🤣鍾意食乳酪雪糕嘅話記得去試吓🍦😛我覺得係好食過坊間其他乳酪雪糕嘅😋

🟣自費非打手🤣去開西貢唔多人都應該會試埋🤣