2021-09-11 83 瀏覽
-✨川之源📍西環西營盤正街62號地舖———午市套餐:川式回鍋肉 $78配罐裝飲品/桂花冰粉近排真係好想食辣野,呢間以前成日經過又好似未食過,就今日去試吓。入到去坐低,佢會即刻送上一壺茶,茶壺幾別緻,同個杯係一套,幾適合打卡。見佢有茶飲,我就決定配桂花冰粉。個回鍋肉既配菜好足料,有尖青椒,青椒,辣椒,蒜頭同埋香蔥,配上豆瓣醬,同埋豬腩肉片炒埋一齊。豬腩片幾入味,雖然係肥肉既部分比較多但係冇想像中肥膩,亦都好有咬口😂如果肉既分量多少少就好,大食既我表示唔係好多飽 (我係男仔食量😂) 不過我覺得個肉overall 鹹左小小,同辣度可以叫得進取少少,我叫左小辣,覺得可以叫中辣桂花冰粉有淡淡既桂花味,少甜甜地既桂花糖水配上冰粉,幾清新潤喉,夏天食解暑一流!
✨川之源
📍西環西營盤正街62號地舖