2023-05-11 379 瀏覽
🉐️每一個角落都有打卡位位於香港大學站附近呢間鬼混去過幾次啦😛裝修格調都有種西方古堡特色,路過落地玻璃門口好容易錯過,實際有2層+戶外座位😎••┈┈┈┈┈┈┈••••┈┈┈┈┈┈┈••ꪖꪶꪶ ᦔꪖꪗ ᥇𝕣ꫀꪖ𝕜ᠻꪖડ𝕥午餐會有Lunch set+全日早餐✨️呢次同朋友試左既2款menu都同樣有質素(甚至out of expectation🥰)🎀ꕤ SMASHED AVO TOAST $108🥑牛油果多士(Baby raddish, fig. toasted seeds, paprika, feta cheese, salad) #kurin沙律地圖感受下超巨型的碟子 色彩繽紛🥹🫶🏻大大塊多士被店員提醒需要耗時先焗再烘結果證明等待係值得既💖牛油果厚切質感柔滑,配上甜甜的醬與菲達芝士碎碎非常易入口🍴沙律配以黑醋醬同樣新鮮🥗無花果好新鮮😙!ꕤ BAGEL SANDWICH🥯自家製貝果三文治 $128包 letture, tomato🍅, smoke salmon 我另外加左雞蛋+薯蓉)同樣上碟令人心花怒放既ABD選擇份量絕無偷工減料☺️滿滿的一碟配上兩大塊新鮮三文魚片🐟另加的雞蛋嫩滑細膩🤤伴碟的水
🉐️每一個角落都有打卡位

••┈┈┈┈┈┈┈••••┈┈┈┈┈┈┈••
ꪖꪶꪶ ᦔꪖꪗ ᥇𝕣ꫀꪖ𝕜ᠻꪖડ𝕥

Avocado toast

ꕤ SMASHED AVO TOAST $108
🥑牛油果多士

感受下超巨型的碟子 色彩繽紛🥹🫶🏻
大大塊多士被店員提醒需要耗時先焗再烘
沙律配以黑醋醬同樣新鮮🥗無花果好新鮮😙!

bagel sandwich

bagel sandwich

ꕤ BAGEL SANDWICH
🥯自家製貝果三文治 $128
同樣上碟令人心花怒放既ABD選擇
伴碟的水果乾特別好食朋友停不到口🍓🫐

花生香蕉奶昔

ꕤ BANANA PEANUT BUTTER MILKSHAKE
🍌花生香蕉奶昔
打開主餐牌有9款令人躍躍欲試既打卡飲品🥸
花生香蕉香nuts味之餘係天然香蕉味
杯子架上焦糖香蕉都十分打卡
朋友話想下次黎直接encore✔️

桂花金橘蘋果沙冰

ꕤ CITRUS OSMANTHUSAPPLE FRAPPE
🍎桂花金橘蘋果沙冰
我想要比較light既選擇,就叫左呢杯適合夏天既沙冰少糖😛個人覺得甜味剛好,唔係出面其他店舖既糖精味,淡淡蘋果配以金橘香,中意橘香🍊類既人真係推介叫下💕而且唔會融得好快,可以慢慢飲都得,冰融完其實份量真係勁多😚滿足

••┈┈┈┈┈┈┈••••┈┈┈┈┈┈┈••
評分(◍•ᴗ•◍)💓:4.7/5
🎈2款ADB+飲品我都會推介 黎過幾次啦真心好味👍🏻

樓梯之間有好多掛畫同鏡,而中午到訪先可以認真欣賞到窗邊既小擺設同異國風吊燈🎐
🎈紙巾都有寫住“鬼混”既英文意思同廣東話拼音~感覺係帶海外朋友黎既好地方٩(ˊᗜˋ*)و✨️✔️

想睇更多我既食評同分享 記得follow同like我ig @puddingfoodhk ๑ºั╰╯ºั๑啦🍮
Avocado toast
花生香蕉奶昔