2020-07-16 1224 瀏覽
雖然而家疫情嚴重,但無奈地我哋仲未有得在家辦公,唯有繼續我嘅中午搵食之旅! 喺openrice search下search下, 搵到一間從未食過嘅台灣小店,一於一試!環境:普普通通,但都叫做坐得舒服,而且順帶一提,呢度嘅防疫措施做得幾足, 佢真係有跟規矩每一台都隔得幾開,又有做曬探熱等措施,總算食得安心。食物:嚟到見到午市有個套餐都算平,而且選擇都算多,頭盤主菜同埋飲品都係成為66蚊,港島區嚟講呢個價錢算唔錯啦。頭盤方面我就叫咗沙律,主菜香炸醋肉,仲配埋一碗新竹米粉,夠曬飽呀!最有驚喜嘅位係估唔到新竹米粉仲有餸配埋,而且都唔少,兩粒墨魚丸兩粒貢丸,同埋兩片豬肉,老老豆豆,有可能淨係食呢碗米粉都已經夠飽,哈哈! 沙律方面其實比較普通唔算話太好味, 但係頭盤嚟講算係咁啦。主菜香炸醋肉肉質就比較鞋同埋酸咗少少,真心覺得一般,如果下次再嚟我會試第二樣餸。結論:整體而言,喺呢度食午市都算唔錯,夠平夠多嘢食,而且仲要多選擇,但係味道方面就唔好抱太高嘅期望喇!

環境:

食物: