2018-09-10 441 瀏覽
之前行過見到哩間小店,今日機緣巧合入咗去食晚餐~佢有得揀 set dinner 或者 n人餐,見個 n人餐 同就咁叫 set dinner 價錢上冇咩大分別,但反而限制咗你揀咩main dish,決定都係食番set dinner~🔶是日餐湯: 南瓜湯南瓜湯上枱時賣相唔錯,飲落有好香嘅南瓜甜味(如果佢唔預先幫我地落咗啲黑胡椒會更好),似乎都幾足料,可惜飲落冇佢睇落咁杰,以南瓜湯嚟講再杰啲口感會更好。 ☂️蘑菇意大利飯 $72蘑菇意大利飯嘅賣相冇餐牌上嘅圖咁靚,好彩食落冇佢睇落咁頹,夠晒creamy同有陣陣菇/松茸嘅香味。 🐮烤沙朗牛扒配薯條 $122牛扒冇特別問我地要幾成熟,上枱時睇落介乎五成到七成熟左右,都唔會太韌,不過肉味唔算好濃,同埋佢個汁有啲太咸。而個薯條外脆內軟加上薯味十足,好搶主角牛扒嘅戲。 🥟印度雞肉餃子配辣蕃茄汁 $52除咗上面嘅兩個set,我地仲加咗哩個小食。印度雞肉餃子應該係啱啱炸起,個皮好脆,可惜面頭落咗太多鹽同黑胡椒作調味(圖中都仲見到啲鹽粒喺個皮上面),有啲咸。入面嘅雞肉餡有濃濃嘅香料味道,變咗唔係好食得出係雞🙈但點埋佢提供嘅辣番茄汁,酸酸辣辣咁又幾惹味,越食越辣
之前行過見到哩間小店,今日機緣巧合入咗去食晚餐~

🔶是日餐湯: 南瓜湯

烤沙朗牛扒配薯條

🥟印度雞肉餃子配辣蕃茄汁 $52
印度雞肉餃子配辣蕃茄汁
印度雞肉餃子配辣蕃茄汁
除咗上面嘅兩個set,我地仲加咗哩個小食。印度雞肉餃子應該係啱啱炸起,個皮好脆,可惜面頭落咗太多鹽同黑胡椒作調味(圖中都仲見到啲鹽粒喺個皮上面),有啲咸。入面嘅雞肉餡有濃濃嘅香料味道,變咗唔係好食得出係雞🙈但點埋佢提供嘅辣番茄汁,酸酸辣辣咁又幾惹味,越食越辣但又會想繼續食~

🥞法式可麗餅 $14
法式可麗餅(楓糖醬)
最後想食番個甜品,所以加咗$14叫埋跟餐嘅法式可麗餅。喺檸檬糖牛油醬、朱古力醬、蜜糖醬、楓糖醬同焦糖醬中,我地揀咗最基本嘅楓糖醬。如圖中所見,哩個crepe比較薄,佢個邊仲煎到非常脆(好似雞蛋仔啲脆邊咁),變咗食落同平時喺其他餐廳食到嘅crepe好唔同。楓糖醬唔算太香,食落得陣甜味,仲唔知點解帶點雲尼拿味😂

整體嚟講,啲食物比較普通,有部分仲有啲重口味(太咸),但好在份量正常,就性價比嚟講算係咁。
2018-09-07