2023-06-13
<The Big Bite Flame-Grill> 🔥西環最優質美式酒吧💯The Big Bite Flame-Grill (西環)西環石塘咀加倫臺8-16號地舖味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: 💰抵食指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️早兩日同女朋友仔係西環遊完車河🚗,我地就搵左間好有氣氛嘅酒吧放鬆下 我地專登搵左間比較隱蔽少少嘅吧,因為人少少我地可以享受下生活嘅寧靜😌 個酒吧環境設計非常舒適 有好多唔同嘅掛飾放係牆上 但唔會覺得花碌碌🫨 而且每張枱都有枱燈 帶左啲浪漫感 所以我同女朋友仔係滿意嘅💯 同埋呢間酒嘅嘅野食比起其他酒吧嘅多選擇同好味😋1️⃣CBC - Crispy Bacon Cheese Burger 🍔 $88 + Poutine $48成個漢堡包🍔一啖都咬唔哂 超勁量級‼️足料漢堡包有芝士,煙肉🥓,生菜,洋蔥,酸瓜,辣椒仔,重點主角漢堡肉🥩超級厚 調味適中 唔會太咸或太淡 岩哂肉食家🍖🍔 肉汁芝士薯條係成晚嘅焦點,佢嘅芝士長到可以拉到絲,肉汁同芝士完美配搭落去薯條,比起茄汁,原來呢一個更加好味👍🏻👍🏻2️⃣Garlic Prawns + Garlic Bread $85蒜蓉包焗得脆卜
The Big Bite Flame-Grill (西環)
西環石塘咀加倫臺8-16號地舖
味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢: 💰
抵食指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
蒜蓉包焗得脆卜卜,配埋酸嘅奶油醬,成個蒜蓉包味道提升左個層次。而且另外有一個蒜蓉大蝦🦐,女朋友超喜歡❤️,每一隻蝦都好大隻而且已經剝晒殼,啖啖肉之餘,蒜蓉味已經融入咗落啲蝦度,但係食完個口又都唔會臭 真係超級上癮❤️😋
3️⃣Fried Wild Mushrooms $68
脆炸野生蘑菇,每一粒蘑菇仍然保留少少油,每一啖食落去,都係陣陣油香味,配埋黑松露奶油醬,每一啖都有種新鮮嘅口感💯
4️⃣6pcs Buffalo Wings $68
呢個雞翼充滿驚喜🎁,除咗佢有好多唔同味之外,佢仲有逢星期三嘅chicken wings night,只要你嗌咗一杯奶昔或者啤酒就可以無限次用$3追加雞翼🐓。今次我揀咗honey garlic 新鮮脆炸出嚟嘅雞翼係冇得輸,所以大家如果星期三放工,可以過去享受一下雞翼之夜😆😆
5️⃣Vietnamese Pho $88
越南牛肉河粉,正宗越南牛肉河粉,牛肉係半生熟,牛肉🥩一半呈現鮮紅色,將牛肉浸入熱辣辣嘅湯裏面,將剩餘嘅部位慢慢淥熟,所以佢嘅牛肉係非常之鮮嫩,而且越南河粉好講求唔同調味料嘅配合,從而做到色香味俱全😋😚以佢呢個越南河粉,亦都配搭唔錯,味道唔會太濃,入口舒服😊
6️⃣Mõvenpick Milk Shakes-Oreo Crunch $68 + Mõvenpick Milk Shakes-Vanilla $65
❤️我第一次見有餐廳會用雪糕去做奶昔,成晚最吸引我就係呢杯飲品💯‼️因為佢用Movenpick雪糕去整呢杯奶昔,Oreo雪糕簡直就係最出色嘅飲品,因為佢大Oreo粒粒,亦都有雲呢拿嘅味道,兩樣都係我最喜歡嘅味道👍🏻👍🏻💯💯
CBC+poutine
Garlic prawn