2021-01-23 152 瀏覽
呢排成日去離島工作,覺得好攰,所以想搵啲好嘢食獎勵吓自己🥰 係依個疫情下想飛去泰國食泰國菜又做唔到,而通過朋友嘅介紹吓,去到有Thai Select 皇家認證嘅正宗泰國餐廳 Cafe Siam 🇹🇭入到去整體非常之有格調, 氣氛都好適合一班朋友一齊傾偈。以木為主題做裝修+裝飾,令氣氛非常舒服。另外地方寬闊 喺疫情下食嘢都比較安心❤️而今次我哋就嗌咗⋯⋯🤤椰汁鱸魚Fish pot-Barramundi:coconut milk 🥥椰汁底用咗唔同嘅材料香料配搭令成個湯非常之濃郁同香。而魚非常之滑,骨亦都唔多。最後我同朋友連椰汁底都飲完🤤椰奶龍蝦Coconut Prawns 🦞非常之有驚喜, 椰奶超級好味,味道濃郁,完全可以滲透喺龍蝦裏面,攞嚟送飯一流!超級推薦👍🏻熱泰式奶茶Hot Thai Milk Tea 不過不失,冇乜驚喜糯米飯Sticky Rice 🍚都係不過不失整體黎講服務態度唔錯,食物亦非常之正宗,特別推薦大家食椰奶龍蝦同椰汁鱸魚 👍🏻

而今次我哋就嗌咗⋯⋯🤤

椰奶龍蝦Coconut Prawns 🦞