✴️Lifetastic |#西環 .西環隱蔽咖啡店 鎮店草莓西瓜蛋糕🍉近期在銅鑼灣和尖沙咀開分店 大賣人氣草莓西瓜蛋糕🍓 西環為主店 亦係唯一有賣埋熱食 🙌🏻 一場黎到緊係要試下啦🍴.意粉種類繁多 超過八款以上 前菜小食有雞翼Pizza 沙律 🍟 三文魚三文魚子蘆筍意粉 有留意到餐牌上話意粉會加入芝士 🧀 見隔離枱意粉超濃芝士味 特意叫店員少芝士 ✨ 意粉做到al dente 加入雜菌增加口感🍝蘆筍爽嫩 三文魚子為成碟粉點精 加點咸香🐟.*小有的甜品店做熱食同樣出色👍🏻 好快會返黎encore☺️🔶三文魚三文魚子蘆筍意粉 $138🍉草莓西瓜蛋糕鎮店之寶 係澳洲食過之後覺得很特別 知道香港都有得食 即刻收工黎試下 🍓 賣相99%相似 上層的開心果碎 玫瑰花瓣和草莓係到輕輕叫喚我 餐廳係不同季節用上不同產地的士多啤梨 冬天用上時令的韓國草莓 每一粒都好飽滿呀 先試一口草莓 清甜淡淡玫瑰花香 絕對無浸過糖水 👍🏻再試一啖有哂全部食材 玫瑰忌廉清淡 口感輕盈 西瓜爽甜 中和了忌廉的膩☺️底層的杏仁鬆松增加咬口 🍋芒果熱情果蛋糕黃色一樣好吸引的賣相 影相打卡一流 見到都覺得fresh ! 雖然材料無
✴️Lifetastic |#西環 .
西環隱蔽咖啡店 鎮店草莓西瓜蛋糕🍉

🔶三文魚三文魚子蘆筍意粉 $138

🍉草莓西瓜蛋糕

🍋芒果熱情果蛋糕
黃色一樣好吸引的賣相 影相打卡一流 見到都覺得fresh ! 雖然材料無草莓西瓜咁豐富 熱情果酸甜 加埋芒果肉好開胃 食多件都唔怕膩✨

🌹荔枝玫瑰蛋糕
女人對甜品總係三心兩意 所以一口氣叫三件 反正主菜叫左一份 就係為左食更多cake😂 荔枝賣相很少女又優雅 大大粒荔枝撘配紅桑子 玫瑰忌廉清香 中間咬到粒粒椰果 有層次 荔枝清甜 無浸糖水 紅桑子酸酸解膩 可以加多點紅桑子就好了☺️
2019-03-03
5 分鐘 (堂食)
  • 草莓西瓜蛋糕