2008-07-27
在西環附近返工的我常常都來幫襯這家日本料理店。已經食過好多次,今日終於的起心肝寫吓食評。呢家日本料理店應是西環舊區較為高檔的餐廳,算是中上級。 我通常只是lunch time時候來食,晚飯就未試過,不過相信晚飯一定比午飯時段貴。這家店的午餐定食有很多,大大話話有十多款定食可供選擇,而且價錢有平有貴,平的套餐只是四十多元就有交易,而最貴的都只是九十多,但每份定食都包括有前菜、蒸蛋、面豉湯,還可以加五元價錢order一杯汽水或者homemade雪糕一客。每次我來幫襯都多會叫以下的定食:角切魚生飯 – 好大碗,雜錦角切魚生鋪得滿滿,$55真係好抵照燒牛肉飯 – 牛肉份量不少,而且好juicy,味道跟吉野家的差一大截,當然是比吉野家的好得多啦,$48又係好超值燒牛肉定食 – 一大塊牛扒外面煎得好香口,裡面就還是keep到生生地,好嫩口,燒汁又正,唔錯,$70 價錢合理Sukiyaki定食 – 呢個鍋都好大煲,有菜有肉有少少海鮮好鮮味,一個人真係食唔晒雜錦魚生刺身定食 – 有十件魚生左右,5種不同款式(包括有蝦、墨魚、吞拿、三文魚),好新鮮這間餐廳雖然位置偏僻,但裝修絕不差勁,燈光暗暗地,坐得幾
在西環附近返工的我常常都來幫襯這家日本料理店。
已經食過好多次,今日終於的起心肝寫吓食評。
每次我來幫襯都多會叫以下的定食:
這間餐廳雖然位置偏僻,但裝修絕不差勁,燈光暗暗地,坐得幾舒服,食物質素又幾好,所以平時lunch time都好多人,有時唔book定枱都會無位。
特別推介 : 午市二人套餐 (包括有魚生刺身、吞拿手卷、壽司、日本牛肉炒飯、sukiyaki、天富羅) $188絕對超值﹗
最緊要是這家店午市不設加一服務費,真是抵食﹗