2021-07-05
最近西環新開咗間兩層意大利餐廳,單單係粉白式嘅歐陸裝修已經好吸引,而且個chef曾經係Amber做過4年,咁啱要同人慶祝生日,就book咗去試一試😆不論係環境同係食物,一切都幾滿意,推介大家主力叫main course,試嘅幾款main courses so far都唔錯,值得一試,特別係pasta!starter相比之下表現亦無咁突出,份量偏細,唔係咁抵食餐廳勁full booking,我訂咗位都等咗接近20分鐘,想食dinner嘅話記得book咗位先!~𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵~ ✨價錢:7/10👅味道:8.5/10🌌環境:8.5/10★Seafood Tagliatelle ($178)手工製嘅意粉口感好好,煮到al dente,扁身麵條掛汁,海鮮味頗出,蕃茄嘅酸甜令到更加開胃,balance得啱啱好★Mushroom Risotto($150)risotto軟硬適中,第一次食菠菜口味嘅risotto,本身以為只會係顏色上有分別,冇諗過係好濃郁嘅蘑菇同埋芝士味中間,仍然會食到淡淡嘅菠菜味,好特別,而且蘑菇味勁香★Duck Ragu Pappardelle($150)呢個係用鴨肉整成嘅肉醬意
~𝓞𝓿𝓮𝓻𝓪𝓵𝓵~
✨價錢:7/10
👅味道:8.5/10
🌌環境:8.5/10
★Seafood Tagliatelle ($178)
★Mushroom Risotto($150)
★Duck Ragu Pappardelle($150)
呢個係用鴨肉整成嘅肉醬意粉,相比平時食到嘅肉醬,呢個咸香味更出,上面舖咗滿滿嘅鴨肉,用咗寬條麵,更好掛上鴨肉絲,推介!
★Cod Acqua Pazza ($248)
意式version水煮魚,調味適中,個汁用嚟dip包好正,但個魚有啲腥,同埋好少
★Steak Tagliata ($248)
牛味幾夠,而且唔會太韌,側邊嘅薯蓉都好好食
★Scallop Carpaccio ($108)
薄切帶子,用咗柚子調味,酸酸甜甜好開胃~
仲食咗Burrata同beetroot salad,就同平時出邊食嘅大同小異,salad好新鮮,如果再多啲就好