2022-08-19 123 瀏覽
收工同朋友食餐飯飲杯野,特別少少揀左食西班牙菜~呢間餐廳係一間Restaurant & Bar,唔單止有得食,仲有得飲,又可以chill下啦🥂🔸黑松露雞茸蘑菇脆卷🔸先黎個冷盤小食,脆卷外表好似雪茄,兩端係朱古力餅碎,外皮好薄好脆,入面包住黑松露雞茸蘑菇醬~入口第一感覺係好冰涼,之後就有好濃嘅黑松露味,口感細滑,好啱而家大熱天時食😆🔸西班牙烤乳豬件配自家制酸椰菜及薯蓉🔸乳豬外皮烤到非常香脆,肉質好嫩,一啖咬落去亦唔會成口油,沾少少芥末醬食,令人食欲大增😋薯蓉亦都好滑好creamy~至於酸椰菜雖然唔太酸,但佢嘅清爽感配上烤乳豬,解膩之餘仲好開胃😋🔸原隻琵琶蝦龍蝦汁義大利飯🔸上枱見到個賣相相當吸引😍好大隻蝦🦞上面鋪滿芝士絲,義大利飯吸收晒龍蝦汁~海鮮味好香濃👍飯粒粒分明,唔會過腍或過硬,蝦肉質彈牙爽口,兩者非常夾😍Yummy~🤤🔸Black Forest🔸呢杯mocktail有少少似smoothie 嘅感覺,濃郁嘅香蕉味🍌加左黑莓令杯飲品變成夢幻嘅淺紫色,味道好清甜,推薦鐘意果香嘅朋友試試🥰🔸Moscato Sangria🔸Sangria係西班牙好有代表性嘅飲品🍹呢款用左微甜嘅氣泡酒Mosc

🔸黑松露雞茸蘑菇脆卷🔸

🔸西班牙烤乳豬件配自家制酸椰菜及薯蓉🔸

🔸原隻琵琶蝦龍蝦汁義大利飯🔸

🔸Black Forest🔸

🔸Moscato Sangria🔸
Sangria係西班牙好有代表性嘅飲品🍹呢款用左微甜嘅氣泡酒Moscato代替紅酒做基酒,加上切片既橙、檸檬同青蘋果粒,再混合新鮮青檸汁,酸酸甜甜咁好啱夏天飲😋

餐廳位置係車站隔離好就腳,日後happy hour又多個好選擇🍻