2021-10-27 769 瀏覽
今日同朋友黎到大埔的Tapas Brew食西班牙晚餐。叫左特色烤乳豬,乳豬外脆內嫩,豬皮烤得好香,配一個帶甜的醬汁一齊食非常之夾。豬肉亦相當嫩口,裡面帶點肉汁,唔會太乾或太嚡 。主食就叫左西班牙黑毛豬風乾火腿野菌闊條麵,份量好足,麵質彈牙,但闊條麵個人略嫌太硬身。而黑毛豬風乾火腿就非常好食,火腿帶油香,肥而不膩,火腿的咸香配闊條麵可以令味道更上一層。小食方面就叫左地中海式炸魷魚圈,魷魚圈個人覺得炸粉太厚,但賣相相當吸引,口感香脆,配上檸檬蒜香蛋黃醬一齊食,微酸的醬汁相當開胃。第二款小食叫左西班牙辣肉腸炒蛋配脆馬鈴薯絲,辣肉腸好食,辣度適中,但炒蛋就唔夠滑,而馬鈴薯絲亦都唔夠脆,所以呢個小食整體上就一般,唔太推薦。另外都仲有少量甜品,但太飽的關係所以無試到。
今日同朋友黎到大埔的Tapas Brew食西班牙晚餐。

另外都仲有少量甜品,但太飽的關係所以無試到。