Bookmark咗一段時間嘅餐廳,食完覺得我發現得佢太遲了。佢係no milkshake no life 嘅3號店,似cafe mix居酒屋/酒場。店舖係條平時唔會行經嘅巷仔到,入到去氣氛、裝修同環境都好有feel。打開menu睇,全部都好吸引,想叫晒黎試,可惜今次只有兩個人,叫咗兩款大人氣嘅主菜,兩款小食同埋一杯milkshake。Hot spicy chicken mac&cheeseMac&cheese個醬好rich,雞肉少少辣,夾埋食好惹味。巴城爵士炸雞太陽蛋華夫鬆餅Chicken waffles 即焗即炸,一邊配牛油一邊配太陽蛋。雞肉炸完都keep到滑,倒埋糖漿咸甜咸甜好正 。大蔥雞肉煎餅煎餅都多料,旁邊配咗白蘿蔔絲配埋一齊食,口感食落會清新啲。但覺得如果配埋醬汁一齊食會更好,依架食落有少少乾。漬物盛盒比較適合配啤酒一齊食,酒漬蕃茄較濃,而漬大根個人略嫌唔夠酸。皇者焦糖花生醬真脆煙肉超肥仔又超好飲嘅milkshake組合。普通一個茶記嘅凍飲杯,裝住濃郁順滑嘅奶昔,而且煙肉碎比例啱啱好,飲完又唔會有好濟嘅感覺。整體都覺得係一間有實力嘅餐廳,係會想再去食。而且環境都舒服,無論係2

大蔥雞肉煎餅

大蔥雞肉煎餅

漬物盛盒(酒漬小蕃茄,大根檸檬漬)

漬物盛盒

皇者焦糖花生醬真脆煙肉

整體都覺得係一間有實力嘅餐廳,係會想再去食。而且環境都舒服,無論係2個人或者一大班人去食都幾適合。因為餐廳係少少似居酒屋形式,夜晚可能氣氛會更好。
2024-08-04
$220.5 (午餐)