2023-07-17
💨💨劣食!!⚡️⚡️話說朋友仔介紹西環有間沾麵小店裝修氣氛唔錯,最大賣點係設有+自家製麵機,做出黎既拉麵並非一般小店可媲美。可惜!晚上20:30入到店,見到只得1枱食客,異常清幽都唔緊要,因為大肚餓既關係,坐低用左10秒就鎖定左晚飯目標:原味豚骨湯沾麵(加底)🫣可能因為寧舍靜既環境,本身諗住好好欣賞日式拉麵小店既設計同放空一下。突然有幾聲「嘟嘟嘟嘟」刺激左我既思緒!!🥶🥶抬頭一望:唔係掛!? 微波爐!?心諗,呢個moment得我一張單點解要用微波爐呢?望左20秒之後見到出爐既竟然係我沾麵既湯底😱😱😱 我到底期待緊啲咩?「完」湯底。普通麵底。(黑胡椒麵)真心彈牙有蛋味,可惜凍上。糖沁蛋。好食豚肉。太老P.S. 碗沾麵食唔夠4分鐘已經變左冷麵。🧊🧊🤦🏻♂️🤦🏻♂️由天堂跌落地獄既結論係:「完」。完全唔想再多介紹任何野。人頭消費:$98味道:🐧價錢:🐧滿足:🐧🐧🐧鵝大大:絶不回頭 - 微波爐加熱沾麵。🙊🙊
「完」
湯底。普通
麵底。(黑胡椒麵)真心彈牙有蛋味,可惜凍上。
糖沁蛋。好食
豚肉。太老
P.S. 碗沾麵食唔夠4分鐘已經變左冷麵。🧊🧊
人頭消費:$98
味道:🐧
價錢:🐧
滿足:🐧🐧🐧
鵝大大:絶不回頭 - 微波爐加熱沾麵。🙊🙊