2018-08-25 590 瀏覽
甚少來堅尼地城呢邊 唔熟路誤打誤撞來到體育館附近 見到文華冰廳個招牌 懶得再去搵其他 唯有選擇呢間呢間餐廳比想像中細 因為係中午至下午茶時段 所以差唔多坐滿職員叫我地去一張5-6 人枱搭枱 坐底發現枱面沒抹乾 職員都自動搵布抹 可惜塊布唔乾淨 留低抹布果陣除 🤭我地叫左一個雜扒飯 同一個常餐 跟一杯熱奶茶同一杯凍奶茶除左兩杯野飲 最先來係我個叉燒意粉 味道中規中矩 略嫌叉燒分量少 意粉偏硬 之後來左個雜扒飯 味道唔錯 有豬扒雞扒腸仔同厚餐肉 剛剛煎出來 夠惹味 但碟邊有水/水漬 加上職員拎住碟飯同其他人講野時冇迴避 影響食慾🤢差唔多食完呢兩碟 個炒蛋牛油多先來 一度以為漏單因為我個位置睇到吧枱/出菜位 我望到有一個樓面職員徒手攞起塊多士! 我冇睇到佢由邊到攞過來 只係見到佢攞住塊多士放落隻已有炒蛋嘅碟上面 然後等埋另一碟ok 就出菜 佢拎住來我個位時 我已心感不妙 果然係屬於我我食時要摵走塊多士邊 感覺安心啲😞 希望員工能夠更注重衛生啦 雖然眼不見為淨 但眼見到真係會介意🙏🏼 不過值得一讚係果杯冇冰凍奶茶 原汁原味
甚少來堅尼地城呢邊 唔熟路

呢間餐廳比想像中細 因為係中午至下午茶時段 所以差唔多坐滿