咁啱係港島,同朋友太耐冇見諗住搵個地方食飯同好好咁傾吓偈,就揀咗喺堅尼地城嘅Slow House食飯,地點好近地鐵站,亦都好容易搵!餐廳環境好闊落,坐得舒服,而且亦都佈置得好文青!先講飲品,我哋叫咗檸檬茶同白桃茶白桃茶就真係好貼心,入面真係一粒粒白桃,唔係好似出邊嗰啲咁淨係落糖漿,啲桃香同茶香夾埋一齊,入口都好舒服講返個紅菜頭湯先!賣相已經好靚到唔捨得飲,飲落口又係另一個驚喜,完全冇紅菜頭嗰種生地味,反而係香甜滑溜,食到紅菜頭蓉,仲加咗少少忌廉~沙律酸酸甜甜咁,都好開胃~最驚喜嘅係個煙燻慢焗牛腩漢堡!個牛腩慢慢焗咗之後,同平時食牛腩嘅質地完全唔一樣,咬落口juicy,油香好重而且啖啖肉!個包底亦有用心煎過,包皮好香脆,一啲都唔覺漏!黑松露意粉一上枱都係好靚,成個磨菇放喺頂,即刻影返張相先!一上枱已經聞到陣陣松露香,啲意粉煮得好啱啱好,忌廉汁香濃又唔會太heavy。最後兩個人食咗$249,總結嚟講都幾滿意😀

餐廳環境好闊落,坐得舒服,而且亦都佈置得好文青!

先講飲品,我哋叫咗檸檬茶同白桃茶

沙律酸酸甜甜咁,都好開胃~

最後兩個人食咗$249,總結嚟講都幾滿意😀