2023-06-02
🧡🤍💛鮨想食熟成🥢唔建議大家去,因為一去冇回頭!🥹屋企人最近迷上廚師發辦,我間唔中都會黐下餐食下Omakase🥰今次依間真係不得了🥲乜都係熟成,直頭係將魚生玩到岀神入化😂去到尾聲,依然沉醉緊🥹直到今日,都仲係陶醉緊…❣️熟成鮨•廚師發辦❣️ $2000/位每日嘅菜單都唔同,每道菜都會有師傅講解,唔清楚嘅都可以問返店員😆大家都好友善!味道都好掂!❤️前菜❤️靜岡糖蕃茄🍅-甜甜蕃茄為廚師發板揭開序幕長崎小長井真牡蠣🦪-即開即食,鮮甜嫩滑慢煮北海道蝦夷鮑👑-慢煮鮑魚口感軟腍多汁💛茶碗蒸💛茶碗蒸味道鮮美,蛋香加上愛知芝海老、小肌白子、駿河湾桜海老、新潟舞茸而成,滑溜又有海鮮甜味!🤎漬物🤎牛蒡、大蒜、米糠漬 漬物產生酸味又開胃,恭後熟成主角❤️🔥🧡壽司🧡熟成嘅魚生比平時食嘅魚生味道更突岀,鮮味同魚肉香會放大咗,師傅並無刻意添加其他調味,反而令食客細嚐熟成鮨嘅原汁原味!熟成18日長崎鰤魚-肉質鮮甜,入口有彈性熟成4日北海道沙甸-鮮美爽甜,肉質結實北海道北寄貝-清甜爽嫩,彈滑易入口熟成1個月宮城塩釜中吞拿魚腩-肉感實在,帶油脂香熟成1個月宮城塩釜大吞拿魚腩-油脂豐富,入口即化北海道赤海膽、北海道雪昆布-赤海
鮨想食熟成🥢
❣️熟成鮨•廚師發辦❣️ $2000/位
$2000
❤️前菜❤️
靜岡糖蕃茄🍅-甜甜蕃茄為廚師發板揭開序幕
長崎小長井真牡蠣🦪-即開即食,鮮甜嫩滑
慢煮北海道蝦夷鮑👑-慢煮鮑魚口感軟腍多汁
💛茶碗蒸💛
🤎漬物🤎
牛蒡、大蒜、米糠漬 漬物產生酸味又開胃,恭後熟成主角❤️🔥
🧡壽司🧡
熟成18日長崎鰤魚-肉質鮮甜,入口有彈性
熟成4日北海道沙甸-鮮美爽甜,肉質結實
北海道北寄貝-清甜爽嫩,彈滑易入口
熟成1個月宮城塩釜中吞拿魚腩-肉感實在,帶油脂香
熟成1個月宮城塩釜大吞拿魚腩-油脂豐富,入口即化
北海道赤海膽、北海道雪昆布-赤海膽味道濃郁甜美,雪昆布提鮮
北海道青柳-鮮甜爽嫩,口感滑溜
熟成4日熊本小肌-肉感結實,入口鮮嫩
備長炭燒一夜干白口魚-炭燒一夜干肉質緊實嫩口,白口魚油脂香濃,擠上檸檬汁解膩提鮮
北海道毛蟹-蟹肉鮮甜,蟹膏濃厚,每一啖都係多重滿足
🤍湯品🤍
特濃魚湯-魚湯用咗剛才食過嘅魚類嘅魚骨熬製,鮮甜極濃郁,做到首尾呼應嘅感覺!
🩷甜品🩷
北海道十勝紅豆蕨餅-煙煙韌韌嘅蕨餅,有誰不愛?就用甜甜蜜蜜嘅紅豆蕨餅畫上完美句號🫶🏻
餐廳隱世於中西區,淨係睇門面都唔會估到內有乾坤,如果唔係屋企人帶路 真係唔會知原來Omakase都有全熟成品項,實在大開眼界!BTW記得save post,方便向店員查詢有關Omakase啦❣️
📍熟成鮨結縁
📍西環香港西營盤西邊街38號明德山地下B舖