2010-06-20
今晚去左個零收鑊chok墨魚團~落左船朋友仔提議話去食炸雪糕 貪得意既我當然唔會say no啦去度先知係原來黎甜源居~記得好耐之前食過,間鋪仲係滿記隔離 宜家搬左鋪位置幾偏僻下但都爆埸呀 等左一陣先有位呢炸雪糕 外表圓looklook好似炸魚蛋 吉列豬扒的皮包住大大球雲呢拿雪糕 切開左個雪糕都仲未溶 唔錯wo~外暖內凍 又冰又火既口感都幾得意 炸皮唔算厚食落唔會好油膩 我同好友都一匙一匙咁食到停唔到手 值得一試呀白雪公主 唔知食咩好 咁就試下個店員推介呢位白雪公主啦 仲聲稱有去濕解毒養顏功效 arm晒我呢d經常燥底人仕 其實即是椰汁露內加山竹,清心丸同薏米. 山竹甜品好少地方有 不過呢度既山竹幾酸配埋奶味重重既椰汁露唔太夾 食完真係有俾店員搵笨既感覺= ="芒果涼粉 大大片芒果肉絕不欺場 濃郁芒果汁底可以當湯飲咁 加埋消暑涼粉食完即時透心涼 惟一要彈既係涼粉切到勁大粒,求求其之作 玩完成晚再同朋友食個糖水吹下水 十分滿足的一個晚上~謝謝友人請客