2021-08-03
入西貢行山玩水🏄♂️🌊之前,食吓呢間南歐風情純白木系cafe嘅brunch,係一種享受,cest la vie~Pulled Pork Benedict (8/10) 手撕豬肉調味偏重,多種香草味濃烈,但配合流心poached egg、荷蘭醬、sour cream一齊食,剛好中和咗嗰種濃烈,令味道恰到好處,同時口感完全唔會乾身鞋口。底下嘅包,亦做到包邊脆,包身煙靭。Smashed Avocado on Sourdough Rye (7.5/10) 包邊脆,包身煙靭,有厚度有咬感。牛油果醬打得相當幼滑,味道清新,整體不錯。Flat White ☕️ (7.75/10) 試一間cafe嘅咖啡,識飲一定飲flat white,因為咖啡豆味會較突出,而且可以欣賞barista嘅拉花技巧。呢杯house blend 咖口味中上,拉花靚而consistent,我會俾7.75分(註:自己玩開拉花,咖啡俾分較手緊)。
Pulled Pork Benedict (8/10)
Flat White ☕️ (7.75/10)