西貢海鮮出名,其實都好多Cafe小店都好正,行入小小就見到呢間,簡單木調風仲要有兩層店員無特別安排坐位,可以隨便坐,呢度個感覺好free,每一個座位角落都好唔一樣,就算坐2樓採光度都極好~(〃´𓎟`〃)黎西貢食嘢就係要呢啲感覺!!是日餐湯-蘑菇濃湯$38認真超值,個濃郁程度完全係一碗蘑菇蓉,勁有口感,蘸麵包係Perfect match ( ¤̴̶̷̤́ ‧̫̮ ¤̴̶̷̤̀ )無花果沙律$98無花果本身甜又有果香同沙律好夾,仲有車厘茄,菲達芝士口感沙沙,沙律菜新鮮,無花果油醋酸酸開胃~巴馬火腿& 煙三文魚牛油果醬賓尼迪蛋$118酸種包烘到脆脆,麵包搽咗牛油果醬,嫩爆既水波蛋(流心)加埋煙三文魚,再淋埋關鍵荷蘭醬,豐富既配搭 ദ്ദി˶ー̀֊ー́ )✧安格斯芝士牛堡配薯條$138麵包疑似自家製(?)比起出面食開厚得多,唔會烘到過份乾硬,芝士溶曬,塊牛有厚度,切開始岩岩好仲有少少粉紅色柚子伯爵茶忌廉蛋糕$48蛋糕都幾大件,伯爵茶忌廉好清香,海綿蛋糕輕盈蓬鬆(•͈˽•͈) ,柚子部分極酸(爽~),一層層加埋味道好正士多啤梨沙冰$50士多啤梨味都比較天然,飲落唔似有加到士多啤梨糖漿,所以淡左小小,飲得出有乳酪味,係一杯健康

(〃´𓎟`〃)黎西貢食嘢就係要呢啲感覺!!

是日餐湯-蘑菇濃湯$38

無花果沙律$98

巴馬火腿& 煙三文魚牛油果醬賓尼迪蛋$118

安格斯芝士牛堡配薯條$138

柚子伯爵茶忌廉蛋糕$48

士多啤梨沙冰$50
士多啤梨味都比較天然,飲落唔似有加到士多啤梨糖漿,所以淡左小小,飲得出有乳酪味,係一杯健康沙冰(岩我小甜人士~)
  • 是日餐湯-蘑菇湯