2019-03-10
本人一家兩星期前, 星期六嚟呢間嘢食嘢, 我同太太, 同兩個小朋友,我地坐門口, order咗兩個下午茶餐, $58/set, 先order咗嘢食, 10 分鐘之後先order餐飲, 我再行入去鋪入面, 問想叫餐飲, 問有無橙汁, 老闆話有, 另外再叫多一杯咖啡佢有好多擺到好舊嘅公仔, 我打算攞個比囡囡佢即刻就話 唔好搞佢啲嘢, 都算, 埋單連加一應該大約 $127.6, 點知佢話要 $158, 我問佢點解, 老闆話, 橙汁要加錢, 咖啡係散叫, 我話我兩個餐有兩杯餐飲喎, 咖啡點會散叫, 根住佢又話, 唔知我係叫餐飲, 所以house coffee要加錢, 我話橙汁, 咖啡要加錢都唔出聲? 最後都係收少$8,我心諗, 咁樣做生意, 真係搏人唔睇 openrice, 食物好普通, 未至於難食嘅, 但係要加錢嗰杯 house coffee, 飲唔出有咩特別,
佢有好多擺到好舊嘅公仔, 我打算攞個比囡囡