2024-09-10
𝘏𝘦𝘭𝘭𝘰 𝘚𝘢𝘪 𝘒𝘶𝘯𝘨!入西貢to-do-list 多了一項就係留名食魔力永遠沒法擋嘅buffetFair價錢有酒店質素同環境環境開闊唔駛等位唔駛迫住坐嗯,幾啱couple 同friendly 嚟handout 週末 WM 咖啡廳 Café@WM嘅熱鬧程度過半數係嚟staycation嘅local 家庭最受歡迎嘅生蠔同grill meat區要排隊旁邊冷盤海鮮有🇨🇦長腳蟹凍螺凍蝦藍青口整體新鮮refill速度夜夠迅速食肉獸朋友會好開心因為除咗烤肉options — 澳洲Angus 斧頭扒同ribeye外另外仲有脆皮燒肉熟食區羊扒、燒油甘魚鮫、泰式烤牛肉等都有驚喜調味同肉質都到位,難得熟食穩贏另一亮點係現場即炸天婦羅炸蝦🍤同炸長蟹柳必食!另外仲有週末限定嘅雞蛋menu🥹#egglover 會起哄嘅黑松露炒蛋、西班牙奄列、班尼迪蛋等特色款另外一定要留胃試埋滾活蟹粥蟹黃粥底 + 蟹肉,係buffet 少有嘅滋味另外當日仲有好多其他熱葷個人覺得risotto(大推👍🏻!)同紅酒燴牛肋條等等都可以淺嚐!最後甜品有幾款蛋糕、HD雪糕同埋pastries 等我就推薦一定要食豆、腐、花!本身微微甜
入西貢to-do-list 多了一項
就係留名食魔力永遠沒法擋嘅buffet
Fair價錢有酒店質素同環境
環境開闊唔駛等位唔駛迫住坐
嗯,幾啱couple 同friendly 嚟handout
週末 WM 咖啡廳 Café@WM嘅熱鬧程度
過半數係嚟staycation嘅local 家庭
最受歡迎嘅生蠔同grill meat區要排隊
旁邊冷盤海鮮有🇨🇦長腳蟹凍螺凍蝦藍青口
整體新鮮refill速度夜夠迅速
食肉獸朋友會好開心
另外仲有脆皮燒肉
熟食區羊扒、燒油甘魚鮫、泰式烤牛肉等都有驚喜
調味同肉質都到位,難得熟食穩贏
另一亮點係現場即炸天婦羅
炸蝦🍤同炸長蟹柳必食!
另外仲有週末限定嘅雞蛋menu🥹
另外一定要留胃試埋滾活蟹粥
蟹黃粥底 + 蟹肉,係buffet 少有嘅滋味
另外當日仲有好多其他熱葷
最後甜品有幾款蛋糕、HD雪糕同埋pastries 等
我就推薦一定要食豆、腐、花!
本身微微甜,唔加糖就咁食啱啱好
豆味十足,加埋滑嘟嘟嘅口感💯