2020-06-28
帶着小狗又要尋找人狗共融的餐廳,今天來到西貢就自然有好多選擇。早一天已經決定咗去Camden Town,但係原來冇得book枱,只有walk in。沿住海旁一路行好快就會見到Camden Town。其實已經決定咗入去食,不過去到門口都循例問吓拎一份餐牌去睇吓啦。點知店員話餐牌要去返網上面睇。當堂好突然,點解明明有餐牌喺度都唔俾我哋睇呢不過因為天氣太熱所以都決定坐低先算。Fish N‘ Chips: 雖然招牌寫明係食Fish N’ Chips,不過選擇就只有大同小,冇唔同嘅魚類去選擇。雖然魚肉都算滑,但個脆皮我就覺得唔太鬆化,可以再鬆化啲會再好啲,而且咸咗少少。香草大蝦意粉:大蝦都算大,亦都彈牙。可惜意粉有啲乾,香草味唔係好夠,不過不失啦白酒煮青口:味道都算正常,不過青口入邊夾雜着一啲海草,要用口吐翻出來先得。大熱天時又來到英倫風味嘅餐廳,當然要飲番杯英國入口嘅啤酒啦不過來到西貢,其實對於食嘅要求唔係最高,環境先至係最緊要。餐廳位於海旁,對着外面平靜嘅海灣,有陣陣涼風,其實都好舒服,嘆番一個下晝真係一流啦。而且店員對於小朋友十分體貼,將啲玩具消毒完先至比小朋友玩,而且餐廳環境望落去真係好
大熱天時又來到英倫風味嘅餐廳,當然要飲番杯英國入口嘅啤酒啦
而且店員對於小朋友十分體貼,將啲玩具消毒完先至比小朋友玩,而且餐廳環境望落去真係好乾淨好舒服。