2023-11-12
今日放假同朋友入西貢搵食,見到西貢碼頭隔離有間cafe景色好好,兼且可以睇到180度海景,於是就過黎打卡😬店員態度真係超好,我地一坐低就介紹左特色野食,今次叫左😈五味單骨雞翼 Five Spices Chicken Wing💰128份量真係好多,雞翼炸得香脆,再加上有青檸、炸蒜、辣椒同香菜等配料,口感好豐富,吾經吾覺就清左大半盤😈Striploin Steak-Medium Well💰208牛扒真係好正,廚師🧑🍳整得吾錯,我地叫左七成熟,一切開牛扒已經聞到好香肉味道,食落牛味非常香濃,搭配脆口薯條,沙律🥗一齊食真係無敵🥳😈虎蝦香辣醬意大利麵King Prawn Arrabiata Spaghetti💰198真係太好食啦🥳一上枱已經見到虎蝦開左邊,已經想像到一定好入味,同埋虎蝦好大隻同新鮮,咬落去啖啖肉,肉質彈牙,再加上香醬意粉🍝,味道絕配,值得一試😈Coral Reef💰68蘋果+青檸+薄荷葉配搭,飲落真係好清新😈Blue Berry Smoothie💰78最愛呢杯smoothie, 藍莓真材實料同好新鮮,口感好棉,天氣熱飲一杯真係好涼爽😈Mid-night Noble💰148賣相精
店員態度真係超好,我地一坐低就介紹左特色野食,今次叫左
😈Coral Reef💰68
蘋果+青檸+薄荷葉配搭,飲落真係好清新
😈Blue Berry Smoothie💰78
😈Mid-night Noble💰148
賣相精美,口感豐富,入口有果香同玫瑰花瓣味道,岩哂女仔飲
😈Turtle Expresso Martini💰148
第一次飲呢個配搭,真係令人無法抗拒,完全想像吾到Expresso ☕️可以同Martini 🍸咁夾。香味濃郁,又易入口,一口氣飲左大半杯❤️
消費價錢:2人💰1074,人均💰537
結論:店員服務態度一流,餐廳餸菜款式又多選擇,無論你想飲咖啡☕️定酒,餐廳都可以提供
餐廳名稱:Turtle Cafe (西貢)
餐廳地址:西貢惠民道1號海濱公園