今日去咗深水埗買野 然後有朋友推介我地黎到長沙灣呢間西餐食晚餐 餐廳位置好方便 係長沙灣站行幾分鐘就到 鋪頭裝修好有style 好有復古嘅外國風格呢到好特別嘅係用無紙menu 只要用電話scan下個QR code就可以睇到餐牌 乾淨又方便!我同朋友一齊嗌咗兩個主菜跟餐 同埋小食一份 分別係澳洲豬鞍架 日本帶子黑松露意大利飯 黑松露薯條首先黎係跟餐嘅餐湯 今日餐湯係周打蜆湯 個湯都幾creamy仲加咗粟米紅蘿蔔等 都幾夠味切開個豬鞍 就見到煎嘅火喉岩岩好 保持到好粉嫩又juicy 而且份量都唔少 夠晒兩個人share 我同朋友一致讚賞呢個豬鞍 而且好軟稔 唔會難咬 好滿足嘅感覺!另外嗌咗個日本帶子黑松露意大利飯 入面材料好足料 有非常多嘅菇類 黑松露個味都好出 如果個飯可以再煮杰少少就perfect! 不過我都幾鐘意 因為我係黑松露迷 加上個意大利米煮得都岩岩好 唔會太硬小食嗌咗黑松露薯條 個薯條係新鮮整起 上枱熱辣辣 咁樣已經加好多分! 而個黑松露醬個味好rich 加埋一齊食係好好嘅開胃菜跟餐嘅餐飲方面 我同朋友都想揀啲fresh啲無咁滯嘅飲路所以大家都揀咗梳打類 我揀咗水蜜桃梳打 朋

仲加咗粟米紅蘿蔔等 都幾夠味

我揀咗水蜜桃梳打 朋友揀咗檸檬梳打 都幾大杯而且我鐘意佢唔算好甜 都幾解到膩

食咗咁多野未完架! 我地仲有個跟餐甜品 當日跟餐甜品係阿華田奶凍 我地就+$10轉做是日蛋糕 個日嘅蛋糕係芒果芝士餅 細細件岩岩好食得有啲飽嘅我地 佢都係甜度岩岩好 唔會過甜 不過芒果味唔算好出 不過芝士味夠濃郁 我都幾鐘意

一路食發現呢間餐廳都幾受歡迎 好多人係出面排隊等入座 以呢個價錢有套餐係幾吸引 好岩三五知己或者另一半黎到過簡單嘅一晚!