2020-07-18 198 瀏覽
呢個世界,真係never say never。Rise Kitchen 開咗幾年。啱啱開張嘅時候,去食過。印象麻麻。覺得都係持住明星效應。嗰時食完,覺得以後都唔會再返嚟食。早兩個月心血來潮,無啦啦又想去多次。去完嗰一次,接着又去多咗幾次。原因好簡單,真係進步咗好多。以前覺得Rise Kitchen 裝修OK,食物正常,無特別,侍應生靚仔靚女,但係似黎行catwalk多過做餐廳。不過佢哋真係成長啦!笑容多咗,又醒目左。都不枉我再嚟幫襯。畀likes!!!!! 👍🏻至於食物方面,亦都進步咗 。以All Day Breakfast 為例,食材冇改過,但係處理方法進步咗,調味好咗,食材之間既交流多咗。係一啲幾微細既改變,但就已經令整碟食物精彩咗好多。最推薦嘅係佢既麵包,尤其是係牛角包。😋😋😋 佢嘅其他麵包,例如法飽等,都好好味,仲可以外賣返屋企慢慢食。佢有好多唔同嘅飲品。燦燦照舊叫齋啡。咖啡淡咗啲。如果佢再有啲靚啲嘅咖啡,襯返個牛角包,咁會吸引好多。
呢個世界,真係never say never。