2024-05-15
而家發覺想係尖沙咀搵間平平地既餐廳同小朋友一齊用餐都唔容易。要有小朋友餐椅,要枱闊俾佢可以食自己既野食。平日既Pici 就大人細路都滿足到,$158起既set lunch 包頭盤,手工意粉同甜品。👶🏻餐廳冇highchair、但有pop up booster,適合已經可以自己坐既小朋友。有兒童餐,但適合4歲以上,不過我地帶左自己野食,所以都冇所謂。Cold Cuts 豬面頰火腿、意式醃漬物火腿配住酸咪咪醃過嘅青瓜蘿蔔等漬物,更加開胃好味Burrata Cheese 布袋芝士 (+$10)火箭菜完全唔苦,軟軟既芝士配住蕃茄同菜,非常好食Tagliolini Truffle 鮮刨黑松露細扁麵 (+$42)手工意粉口感依然好,松露遠處都聞到香味,汁醬creamy,好掛汁,但食到一半就覺得有d 漏Pappardelle Pork Ragu辣豬肉醬紅洒寬帶麵紅酒味唔太食到,食落似普通肉醬意粉,但手工意粉都係好食Espresso / Tiramisu食到有d 漏,叫杯Espresso 解下膩就岩哂Tiramisu 都係好creamy,但感覺好似冇以前咁重既咖啡味,同埋唔夠酒香平日既中午人流唔多,到
Cold Cut 豬面頰火腿+意式醃漬物
Cold Cuts 豬面頰火腿、意式醃漬物
火腿配住酸咪咪醃過嘅青瓜蘿蔔等漬物,更加開胃好味
Burrata Cheese 布袋芝士
Burrata Cheese 布袋芝士 (+$10)
火箭菜完全唔苦,軟軟既芝士配住蕃茄同菜,非常好食
Tagliolini Truffle 鮮刨黑松露細扁麵
Pappardelle Pork Ragu 辣豬肉醬紅酒寬帶麵
紅酒味唔太食到,食落似普通肉醬意粉,但手工意粉都係好食
Espresso & Biscotto/ Tiramisu
Espresso / Tiramisu
食到有d 漏,叫杯Espresso 解下膩就岩哂
平日既中午人流唔多,到離開既候都冇一半入座率。呢個人流應該都唔會到時限就要趕走?
服務方面,職員都親切有禮,仲會同bb互動。
平日想食下西餐,又有高質既手工意粉,有輕鬆既背景音樂,Pici 都係個唔錯既選擇。