2021-10-28
今日再去呢邊搵食,揀左間空間好寬敞,有裝飾嘅餐廳❣️天婦羅帶子好有創意既頭盤,用墨魚汁打造天婦羅漿,包住入面係刺身級帶子,又薄又脆似天婦羅口感既外皮包住美味既帶子,帶子仲好juicy,重質不重量❣️栗子湯天氣開始轉涼啦,日本既板栗亦都收成啦,今日有幸可以飲到栗子湯,口感有D 似合桃糊,濃郁既粟子味,第一次飲栗子湯❣️黑松露意粉一個看似普通既黑松露意粉,其他地方食可能會好creamy 會有種飽滯既感覺,呢度既特色係有3片白酒烹調過既磨菇,做到酸中帶甜既效果,可以減低本身醬汁既油膩感❣️自家煙燻豬腩片卡邦尼粗碌既煙腩肉係由店自家製,自家醃製、煙燻、切割,味道及煙燻味突出,意大利粉軟硬適中❣️Berry yogurt酸酸甜甜,仲有D cereal 粒粒同新鮮梅粒,唔會太過濃稠,去油去膩嘅感覺好好❣️Banana oats好香香蕉味,加有燕麥片,非常新鮮健康,但又不個濟肚值得一提,呢度有個兒童角,小朋友都可以有自己既天地
今日再去呢邊搵食,揀左間空間好寬敞,有裝飾嘅餐廳
❣️天婦羅帶子
❣️栗子湯
❣️黑松露意粉
❣️自家煙燻豬腩片卡邦尼
❣️Berry yogurt
❣️Banana oats
好香香蕉味,加有燕麥片,非常新鮮健康,但又不個濟肚
值得一提,呢度有個兒童角,小朋友都可以有自己既天地