【哈豆】好耐都無去觀塘食野啦❕今次就比我係工廈入面搵到@drbeans2012 呢間台式餐廳🇹🇼佢地有兩間分店都係位於觀塘而我今次去嘅成業分店就平民化少少定價相對上都比較平d💸餐廳仲引入咗唔同台灣電影人物相關嘅璧畫入面有好多彩蛋,可以留意一下同瘋狂打卡📸.🌟套餐🌟🍴鹹酥雞拼香腸麻辣乾拌麵 (套餐) - 💰66鹹酥雞炸得外脆內軟,肉質嫩口,一口一粒,非常香口🐔套餐跟2條台灣香腸,嫩嫩嘅粉紅色,口感紮實,juicy多汁💗麻辣乾拌麵椒麻香味好出,食開小辣嘅我都接受到,唔會話特別辣🌶️雖然係拌麵但都唔會話好乾身,麵身口感有嚼勁,台灣風味十足❤️ 🍴台灣滷水拼盤 - 💰58 (套餐減$10)拼盤入面有豆腐、滷蛋、牛肉、萬巒豬腳、雞翅等,全部都係打孖上😍滷汁偏甜,全部都好入味👍尤其係牛𖟌同萬巒豬腳,唔會切到好薄,仲好煙煙韌韌,肉質非常彈牙,簡直蛋白質滿滿🐽🥚 🧋珍珠鮮奶茶 + 💰12 (跟餐)點咗少糖少冰,茶味有d似仙草奶茶,可能叫咗少糖同有冰,味道就淡咗d,但珍珠一樣咁煙韌,唔會patpat⚫️ 🍰仙草芋圓配雪糕 + 💰38 (跟餐)一碗入面有齊Q彈芋圓、香滑仙草、香芋雪糕💜芋圓有差唔多成15粒,全
【哈豆】
好耐都無去觀塘食野啦❕
今次就比我係工廈入面搵到
@drbeans2012 呢間台式餐廳🇹🇼
佢地有兩間分店都係位於觀塘
而我今次去嘅成業分店就平民化少少
定價相對上都比較平d💸
餐廳仲引入咗唔同台灣電影人物相關嘅璧畫
入面有好多彩蛋,可以留意一下同瘋狂打卡📸
🌟套餐🌟
🍴鹹酥雞拼香腸麻辣乾拌麵 (套餐) - 💰66

🍴台灣滷水拼盤 - 💰58 (套餐減$10)

🧋珍珠鮮奶茶 + 💰12 (跟餐)

🍰仙草芋圓配雪糕 + 💰38 (跟餐)
一碗入面有齊Q彈芋圓、香滑仙草、香芋雪糕💜芋圓有差唔多成15粒,全部都大大粒,好有咬口😋mix埋雪糕同仙草一齊食,又香又滑,口感非常豐富~

🌟單點🌟
🍴甘梅番薯條 - 💰38
粗身兼炸到金黃色嘅蕃薯條,配埋超多嘅甘梅粉,呢個配搭真係第一次!酸酸甜甜咁,唔會好有油膩感,越食越停唔到口😂

🧋葉月鮮奶茶 - 💰20
呢杯叫咗熱飲少糖,感覺飲熱嘅奶茶味更香濃,茶味更出🔥
整體環境坐得好舒服,menu上又多選擇🤩
就算唔係放飯時間食正餐,間唔中約埋朋友
經過上去嘆杯咖啡☕️食下輕食或甜品🍧

#香港美食 #852美食 #觀塘美食
#香港美食指南 #美食分享 #台灣菜
#吃貨人生 #美食地圖 #美食日記
#哈豆 #台式飲品 #樓上cafe
#hkfood #hkfoodshare #ufoodphoto
#eatgoodwest #foodforlife #foodlover
#hkfoodie #foodiehk #foodstgram
#hkblogger #foodieblogger
#hkfoodblogger #foodblogger
#hkig #hkgirl #hkdaily
鹹酥雞拼香腸麻辣乾拌麵 (套餐)
台灣滷水拼盤
甘梅番薯條
仙草芋圓配雪糕
珍珠鮮奶茶 + 葉月鮮奶茶
鹹酥雞拼香腸麻辣乾拌麵 (套餐)
台灣滷水拼盤
甘梅番薯條