2022-09-03
尋日約咗朋友lunch,目標係搵間野好食,有甜品食可以坐得耐慢慢吹水嘅cafe😚上網搵到牛頭角觀塘工廈個邊有間隱世cafe👻正確嚟講係近牛頭角地鐵站多啲,不過都需要行10至15分鐘左右🚶🏻♀️cafe環境舒適,同ground zero嘅意思有少少唔夾,或者係指girl talk爆好多秘密嘅地方🤣👯♀️澳洲和牛漢堡配炸蕃薯條同朋友2個都叫咗漢堡🍔$138包茶同餐湯🥣漢堡包包皮烘得好脆口,入面搽滿蛋黃醬😋切開太陽蛋,蛋汁滲入成個包,勁juicy💦唯一少少美中不足係和牛無乜肉汁🐮配菜蕃薯條好好味,即使唔點番茄醬都已經食到蕃薯甜味,而且每條都肥嘟嘟🥰法式焦糖燉蛋 $30⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️甜品跟餐只係加$30,咁抵緊係試試佢😆menu有介紹燉蛋係以慢煮的方法製作,的確好好味做到又軟又滑,而且好重蛋味😚上面啲焦糖都好脆口,份量都唔少,但好食到覺得自己可以食到10個🤪Tiramisu $30同樣係跟餐加$30,睇menu介紹普遍嘅tiramisu係用生蛋製作,但為咗增加蛋味,餐廳選擇用custard製作,所以顏色比較偏黃🟨入面有三款酒,咖啡酒、冧酒同杏仁酒,係重酒味嘅tiramisu,鍾意飲酒嘅朋友一
澳洲和牛漢堡配炸蕃薯條
法式焦糖燉蛋 $30
⭐️⭐️極度推薦⭐️⭐️
Tiramisu $30
同樣係跟餐加$30,睇menu介紹普遍嘅tiramisu係用生蛋製作,但為咗增加蛋味,餐廳選擇用custard製作,所以顏色比較偏黃🟨入面有三款酒,咖啡酒、冧酒同杏仁酒,係重酒味嘅tiramisu,鍾意飲酒嘅朋友一定要試下🍷口感creamy,好香咖啡、酒同蛋味👍🏻
依家佢哋仲有個優惠係做員會下次可以有coffee送,但走個陣無蓋到印🥺😭不過會再幫襯,所以杯free coffee都係等下下次😆
Ground Zero
牛頭角偉業街93號WYS 7樓