歡迎follow IG @eatwifme2k23 睇更多❣️今次食哈豆🫛!嗰日食完西餐後,出嚟就見到哈豆喺隔離,我哋見到係台灣嘢,定價都幾貼地,決定第二日再戰成業工廈🤝🏼呢間真係平價中嘅戰鬥機!好食、大份、足料、價格相宜,工廈餐廳果然青出於藍!🫰🏼✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎1️⃣ 牛肉鮮蕃茄湯麵本蕃茄腦袋即刻無腦衝!🍅呢個蕃茄湯好鮮,完全冇諗過會喺台灣餐廳俾蕃茄湯收服🥹太好飲了,我忍唔住飲完又飲,差啲將湯麵變撈麵🤣佢嘅麵係厚嘅扁麵,夠曬咬口,吸滿湯汁後好香!伴碟嘅牛肉片又厚又嫩,肥瘦相間好好味!食到停唔到口😍2️⃣ 五寶什錦醬乾拌麵呢個超香!拌麵同湯麵用嘅麵條一樣,好有咬口❤️佢加咗麻辣醬同芝麻醬,麻辣醬嘅辣度大約係五小辣,麻同辣各佔一半,唔會互搶風頭🤝🏼芝麻醬完美中和咗個辣味,讚!份量再多啲會開心啲~~🍜五寶有台灣腸、豉油雞翼、豆腐、花枝丸、貢丸,貢丸有驚喜!好爽口彈牙,如果可以多幾粒就更好啦🤤3️⃣ 甘梅番薯條呢個太讚了吧!每次食台灣嘢,必嗌番薯條,但好多市面嘅餐廳都係好似M記薯條咁幼😅呢間嘅番薯條一上枱,我簡直兩眼發光‼️啲番薯條好似手指咁粗,上面裹滿甘梅粉,酸酸甜甜加炸到金黃酥脆嘅蕃薯

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

1️⃣ 牛肉鮮蕃茄湯麵

2️⃣ 五寶什錦醬乾拌麵

3️⃣ 甘梅番薯條

呢個太讚了吧!每次食台灣嘢,必嗌番薯條,但好多市面嘅餐廳都係好似M記薯條咁幼😅呢間嘅番薯條一上枱,我簡直兩眼發光‼️啲番薯條好似手指咁粗,上面裹滿甘梅粉,酸酸甜甜加炸到金黃酥脆嘅蕃薯條,食到停唔到口🙏🏻🫶🏻同埋份量唔細,幾抵食!

4️⃣ 芋圓仙草配雪糕

飯後有甜品就是讚👍🏼雪糕係香芋雪糕,芋頭味好濃,芋圓都軟熟!

✂︎-----㋖㋷㋣㋷線-----✂︎

可能係平日,感覺有啲少人,用餐環境好寧靜,背景會播MC、軒公、洪嘉豪等等嘅廣東歌,bgm好評!🫶🏻同埋牆上面有唔同台灣電影角色嘅壁畫,大家睇吓可以認到幾多個!🤤總括而言,呢間餐廳可以錫住荷包之餘,又可以食得開心,一定會回訪❤️❤️
牛肉鮮蕃茄湯麵
五寶什錦醬乾拌麵