餐廳: 川粤時空時尚小廚
資訊:

【川粤時空時尚小廚】前個排新年突然又開始凍番啦❄️真係好想下d辣野暖下填下肚仔🌶️咁啱經過估唔到原來觀塘巧明街新開咗樓上川菜餐廳 @satini_kt望上去仲有d特色燈籠做裝飾🏮即刻吸引咗我一定要上去試下❕.🍴涼拌海帶 (前菜) - 💰10涼拌海帶,冰冰涼涼,口感脆嫩🧊拌埋調味同甜醋,超級開胃!🍴乾鍋花菜 - 💰88用咗幾款唔同辣椒炒嘅花椰菜,均勻吸收曬醬料,非常入味,清脆爽口,唔會乾爭爭又唔會過軟🥦有火爐熱住可以保存溫度,擺得耐都唔怕會凍曬唔好食🔥乾鍋入面仲有煸炒肉片,肉片肥而不腻,同花椰菜一齊炒好像口,慢慢食會越食越辣,惹味得黎又下飯🌶️🍴椒鹽鮮魷 - 💰118大大份嘅椒鹽鮮魷,外皮炸到酥酥香香,唔會太油,好香椒鹽味,鮮魷肉好彈牙,好夠獲氣又邪惡🦑🍴涼拌皮蛋 - 💰68涼拌皮蛋搭配酸酸辣辣嘅醬汁,味道惹味,口感嫩滑,皮蛋上仲起花,都係一款開胃小菜🥚🍴老壇酸菜魚 (細) - 💰168酸菜魚係川菜比叫菜式🐟雖然點咗細份,但一d都唔覺得細,有酸菜魚片、蓮藕、黑木耳、芽菜、萵筍、豆卜等配菜,仲有少量寬粉添!2個人食都非常足夠!叫咗小辣,魚片鮮嫩,幾乎無骨咁濟🌟湯底微辣微酸,寬粉都非常入味且煙韌飽
【川粤時空時尚小廚】
前個排新年突然又開始凍番啦❄️
真係好想下d辣野暖下填下肚仔🌶️
咁啱經過估唔到原來觀塘巧明街
新開咗樓上川菜餐廳 @satini_kt
望上去仲有d特色燈籠做裝飾🏮
即刻吸引咗我一定要上去試下❕
🍴涼拌海帶 (前菜) - 💰10
涼拌海帶,冰冰涼涼,口感脆嫩🧊
拌埋調味同甜醋,超級開胃!

🍴乾鍋花菜 - 💰88

🍴椒鹽鮮魷 - 💰118

🍴涼拌皮蛋 - 💰68

🍴老壇酸菜魚 (細) - 💰168
酸菜魚係川菜比叫菜式🐟雖然點咗細份,但一d都唔覺得細,有酸菜魚片、蓮藕、黑木耳、芽菜、萵筍、豆卜等配菜,仲有少量寬粉添!2個人食都非常足夠!叫咗小辣,魚片鮮嫩,幾乎無骨咁濟🌟湯底微辣微酸,寬粉都非常入味且煙韌飽肚,非常足料!

🍰紅糖糍粑 - 💰48
糯米糍粑煎到外皮金黃色,外面酥脆香口,內裡軟糯,搭配埋黏黏稠稠嘅紅糖漿一齊食,微苦帶甜,越食越停唔到口,回味無窮😍

🍵香片 - 💰8/位
餐廳環境好有中式氛圍,乾淨舒適❤️
員工亦有別一般中餐廳,非常熱情有禮
安排座位後即刻幫我地開茶🫖
十五做得非常出色,好有四川風味
鍾意食川菜嘅真係值得一試🔥

#香港美食 #852美食 #觀塘美食
#香港美食指南 #美食分享 #川菜
#吃貨人生 #美食地圖 #美食日記
#川粤時空時尚小廚 #四川 #中菜館
#hkfood #hkfoodshare #ufoodphoto
#eatgoodwest #foodforlife #foodlover
#hkfoodie #foodiehk #foodstgram
#hkblogger #foodieblogger
#hkfoodblogger #foodblogger
#hkig #hkgirl #hkdaily
涼拌海帶 (前菜) + 乾鍋花菜
椒鹽鮮魷
涼拌皮蛋
老壇酸菜魚 (細)
紅糖糍粑
涼拌海帶 (前菜) + 乾鍋花菜
椒鹽鮮魷
涼拌皮蛋
老壇酸菜魚 (細)
紅糖糍粑