2017-04-06 23528 瀏覽
觀塘食店非常多,要食邊種菜式都有,喜歡食放題的我,當然搵間食放題,去到亞太中心,果度成座大廈都是食店,望下廣告牌諗下食邊間,忽然聽到有人說:行快d啦!遲左就無位,勁多人排隊! 邊間?多人一定有返甘上下好食,跟住佢地上去睇下,一出𨋢!嘩!真的排長龍,原來是御前大江戶日式料理。詢問下,我們沒有訂位,只可排沒有訂位的隊,碰碰運氣,九點開始,有訂位的排隊入去,最後只剩下少數位,我們都入到去食,但我後面的人就冇位了。店舖入門左邊是自助區,有熟食、甜品和飲品磯燒海鮮:每人贈送一次性海鮮有:特大蟶子、美國珍寶蠔、活鮑魚、大虎蝦、大元貝。(以上海鮮可以加錢添加)另外有其他海鮮任食,有海蝦、青口、翡翠螺、魷魚、刀貝和黃金貝⋯等,記得燒各種海鮮前,要參照枱上的餐牌,會寫明各種海鮮需要燒的時間,令食客品嚐到美味的海鮮料理。刺身拼盤:當然有我至愛的三文魚、非常新鮮又肥美!大大隻甜蝦,鮮甜無比,又有爽口的天然赤身!焦糖芝士三文魚壽司:多種壽司中,我最愛這款,焦糖甜,芝士惹味,加埋三文魚的鮮味,令人回味無窮👍 時令海鮮湯飯:是送給我們的,放在爐上煲熱,加入所有材料,就成了一碗鮮味十足的湯飯!意大利奶凍:非常香滑,
店舖入門左邊是自助區,有熟食、甜品和飲品
意大利奶凍:非常香滑,奶味濃郁,甜度適中😍
雪蛤燉蛋:是一次性的甜品,蛋又滑又香濃,加上雪蛤,更加美味!
2017-03-30
  • 刺身