2020-05-30 574 瀏覽
放咗個星期五與放緊假既朋到訪觀塘呢間日系懷舊風cafe,以為過咗2點會少人d,去到都要等到2:30先有位,不過好彩佢地既lunch set到3點。當然被譽為神級卡座位我地冇份坐,店員說要特別訂位,好似仲要限時,而我地就坐係卡位附近,整體餐廳空間感也不俗。Lunch set 有飯、意粉及沙律,我地之前被佢既鰻魚飯吸引,必點,另外試咗個烤鴨胸蕃茄意大利粉,再+$28每人叫咗杯咖啡。鰻魚用上長身款上枱,加埋隻溫泉蛋溶埋係d飯到連鰻魚汁,不錯。至於個意大利粉,個粉比較淋身,個人喜歡爽少少,但個蕃茄醬味濃加正常鴨胸,中規中矩。反而我點咗杯rose latte,初時諗唔知會唔會好伏,但飲落覺得非常好飲,陣陣rose味又不矢咖啡香,很好👍與朋友雞啄唔斷咗差不多3小時,幸好是平日,店員冇特別叫我地走,愉快的一個下午☺️

溫泉玉子長鰻魚飯
蜜糖香烤鴨胸蕃茄蓉意大利粉