2010-04-07
上星期六當大家都放假既時候, 我呢個只得勞工假既人心情十分底落. 放工既時候同同事2個行過蘇杭街見到一大埋花籃o係街, 原來有新店開張, 見咁熱鬧就行左入去試下. 點心款式唔算好多, 廿款左右啦, 好彩我鍾意食既都有齊我地試左既有:蒸鳳爪排骨飯 $18: d鳳爪同排骨都好好食, 而且d豉油好明顯係調較過, 唔會得個咸字 , 好味!雪山叉燒包 $12:見檯檯都叫咁滯於是都叫埋一份. 一客3個, 餐包叉燒包鋪左墨西哥包既皮, 裡面d叉燒一粒粒咁又夠多汁, 加埋新鮮熱既關係, 有d停唔到口….一定要試咸水角 $12: 一客3隻, 隻隻都漲卜卜, 好似好多年都未食過咁熱既咸水角, 一般酒樓o個d都凍冰冰架麻, 真係即叫即炸冇呃人喎埋單一共: $46 由落單到上菜都要差唔多10分鐘到, 不過都值得等既!! 總括黎講d食物都係好好味, d侍應仲好推介糯米雞同雞扎, 可惜今次得2個人已經食唔到啦.下次叫多d人黎一定要試晒所有點心!!
我地試左既有:
埋單一共: $46