2022-11-22 226 瀏覽
📌Cobber Coffee and Tonys Pastry(觀塘)座落於觀塘既呢間CAFE一直都人氣高企,到訪前都有一次排過隊,但真係太多人最後放棄,而今次到訪係於平日既2-3點,人流比平時少就可輕易入座啦。餐廳的調味偏濃,適合重口味人士,姐係我🤣.宇治抹茶麻糬疏乎厘班戟 $138疏乎厘本身鬆軟有空氣感,但可惜蛋味唔重,配搭的抹茶cream同麻糬蕨餅都非常濃郁的茶味,而且味道唔會過甜黑松露薯條 $68黑松露薯條好多地方都有得食,但最欣賞係佢既黑松露醬勁滿,而額外再比多兜你,令每一條薯條都可以沾滿😍蒜蓉牛油雞翼💓 $68@6隻超驚喜的一個,蒜蓉係真係食到蒜粒,超重口味,而且非常新鮮炸好,上枱時熱辣辣蒜香蟹肉意粉 $128食左咁多炸野想揀個清新既意粉,所以叫左呢個蟹肉意粉,雖然睇佢賣相唔算好吸引,但佢蟹肉份量一啲都唔少機乎每一啖都有,而且微微小辣同有蒜香,又一重口味人士最愛😋HOT LATTE $42熱咖啡有拉花🤎 另外咖啡中規中矩
餐廳的調味偏濃,適合重口味人士,姐係我🤣
宇治抹茶麻糬疏乎厘班戟 $138

黑松露薯條 $68