2022-01-10 96 瀏覽
是晚抓住最後禁晚市堂食前既尾巴,收工之後搵到觀塘中海日升中心地下入面一間食poke bowl 的餐廳。餐廳非常寬敞,主要係木系座位非常舒服,亦有一部大電視比客人觀看。呢間餐廳係食poke bowl,一開始可以從揀一份蛋白質開始,今次我就試左慢煮雞肉,bowl既價錢亦以視乎揀咩雞蛋白質以定,慢煮雞胸就$72。醬汁方面就揀左壽喜菇汁。主食部份可以兩溝,我就選擇左壽司飯同糙米,另外仲可以揀三款配菜,以及不同調味,好似木魚絲炸蒜芝麻等等。仲會附送一碗三文魚湯,今次仲加左5蚊要一杯凍既桂花烏龍茶,同埋加15蚊要左奶茶蛋糕,成餐飯都食到好滿足。😋總括黎講,呢間poke bowl餐廳,坐得舒服,味道亦不錯👍🏻