2024-12-04
巷仔內觀塘觀塘道436-446號觀塘工業中心4期1樓C室經開觀塘,老友推介地道台灣菜,環境舒適氣氛好,食材新鮮,果然冇介紹錯。😽手撕巨大炸雞即叫即炸,炸油新鮮,外層香脆,雞肉肉汁豐富,新鮮嫩滑,連i雞皮都食埋。醃製得恰到好處,鹹度適中,吃到中段,可以加香濃的調味粉提升層次,必食!🤤巨無霸排骨便當排骨外層香脆,口感煙韌,肉汁豐富,份量十足,檸檬椒鹽好惹味。雞蛋香滑,粉絲爽口,飯底夠香,例湯鮮甜,配料有蘿蔔、粟米、杏鮑菇和雞腳,好味道!😻夜市花枝丸 爽口彈牙,鮮味十足。😃芥末椒鹽風味的炸物拼盤,有塔香鹽酥雞、馬告香腸、快樂地瓜球和炸杏鮑菇。新鮮即炸,香脆、爽口、煙韌,大滿足!😋佛手柑蘇打香濃的佛手柑,我追加了口感鬆軟的蘆薈,冰底夠凍,甜度適中,飲完好舒暢。😸問咗侍應妹妹,原來星期一至五兩點半開始有雞,星期六、日和公眾假期全日都有。四點至九點有飲品吧,任飲冬瓜茶和綠茶。😉巷仔內 環境舒適夠地道,食材新鮮,炸雞好食,蘇打好飲,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻
觀塘觀塘道436-446號觀塘工業中心4期1樓C室
手撕巨大炸雞
巨無霸排骨便當
夜市花枝丸 爽口彈牙,鮮味十足。😃
佛手柑蘇打