2024-09-13 173 瀏覽
駱駝漆大廈有超多餐廳,又有超多小店。係6樓差唔多最盡頭,門口已經有個雪櫃,放滿好多好吸引嘅蛋糕,型格又舒服嘅設計同埋幾大嘅空間。menu都好多款嘢食,於是行完街就嚟試依間café。 傳統卡邦尼意粉 意粉好掛汁好香,蛋汁加埋芝士同香料更加好食,完全唔覺得膩。再加埋煙肉切得大大粒,煎到表層好脆,食落好香口,有咬口之餘又好得意。 香煎澳洲草飼肉眼牛扒配薯蓉 超打卡able嘅擺盤,牛扒已經切好好貼心,上枱前仲已經加好鹽同黑胡椒,另外仲比多咗一樽可以隨口味加,但我覺得就咁已經好好食可以唔洗加。中間部分仲係粉嫩嘅顏色,肉味都好濃。薯蓉好creamy唔會膩都好好食。 仲加咗兩杯飲品,跟餐可以減$15。凍朱古力同埋熱焙荼鮮奶。 凍朱古力好濃郁,表層仲有可可粉。焙荼鮮奶唔止有靚拉花,飲落荼味好出,加埋鮮奶勁好飲。 而且重點要讚職員服務超好,好友善之餘又主動問要唔要碟分碟食,又經常留意大家要唔要加水。 最後被menu上面嘅芝士奶蓋綿花糖牛角包窩夫吸引咗,仲有一球雪糕,可以揀朱古力式者雲呢拿,覺得好似雲呢拿夾啲就揀咗佢。因為坐咗係水吧隔離,一整窩夫就聞到超香嘅味。 賣相已經好吸引,芝士奶蓋同埋綿花糖都落得超

傳統卡邦尼意粉

香煎澳洲草飼肉眼牛扒配薯蓉

仲加咗兩杯飲品,跟餐可以減$15。凍朱古力同埋熱焙荼鮮奶。

賣相已經好吸引,芝士奶蓋同埋綿花糖都落得超多超豐富。窩夫焗到香脆,芝士奶蓋好香濃,連埋窩夫加埋棉花糖超好食又唔會好膩。
2024-09-12
  • 芝士奶蓋綿花糖牛角包窩夫