2016-07-04 1580 瀏覽
係觀塘食野一定係去工廈區我諗呢個係觀塘友都會知既,因為apm好食既都好貴同好難拎位。而之前就去左呢間叫Kowloon East Kitchen既餐廳同女朋友食晚飯,原因係之前同一大班friend黎過呢間食D野質素高環境氣氛又好,都想帶女朋友黎試下個晚book左位先去一去到就有位,服務員應該見我係情侶擋就安排左個窗邊位俾我。坐低後就介紹今日既推介晚餐俾我地聽,原來除左固定既餐單外仲有定時會轉既晚餐,都幾有心機。其實d starters都好有特色,真係樣樣都想試 不過俾女朋友禁住左因為次次出街食野都食唔晒,哈哈下次再同friend黎一定要食返。咁我最後就揀左份紐西蘭肉眼扒,女朋友就揀左份carbonara。上正餐前餐廳先送上一份麵包點油醋,好開胃,其實之前去食D正宗既西餐都試過估唔到又有得試返。食完呢個已經忍唔住想即刻食正餐因為真係好開胃,咁真係唔洗好耐份紐西蘭肉眼扒都上到,小店既服務真係做得好D賣相好吸引好有正宗肉眼扒feel,二話不說就cut開細細塊同女友share,食牛扒最緊要咩?不外乎係要肉身夠嫩,入口一咬即溶同夠肉汁,而呢塊肉眼扒基本上都做得到 唯一可以挑剔就係如果大食鬼可能唔夠
賣相好吸引好有正宗肉眼扒feel,二話不說就cut開細細塊同女友share,食牛扒最緊要咩?不外乎係要肉身夠嫩,入口一咬即溶同夠肉汁,而呢塊肉眼扒基本上都做得到 唯一可以挑剔就係如果大食鬼可能唔夠食原過而家牛肉咁貴呢個份量都算合理。
食到一半未夠女友個carbonara都上埋,似乎都做得好有水準
蛋黃芝士汁意粉。。。呢個配搭真係好邪惡,入口好creamy好香口,真係令人有一種溫暖既感覺haha 我女友係意粉控對意粉好有要求都好滿意呢碟意粉。
最後都介紹下野飲,我嗌左杯strawberry tea
清清地都唔錯,如果麻麻地甜野呢杯都係一個好選擇。
最後食完埋單都忍唔住要俾多d tips,因為呢度本身唔洗收加一,而且服務態度好有以客為尊既感覺。之後離開就去附近既觀塘海濱拍拖去了
2016-06-15