餐廳: 慢煮屋
資訊:

2024-12-21 0 瀏覽
餐廳位於駱駝漆大廈第三座,就近觀塘地鐵站,位置算方便,環境簡約舒服,主打丼飯、定食和沙律套餐。蜜脆活鰻魚丼鰻魚口感外脆內軟,表面沾滿了蜜蜂,味道甜蜜可口,咬落有一定韌度,肉質結實,採用新鮮活鰻,有別一般蒲燒鰻魚,配料有糖心蛋、香蔥,整體丼飯味道豐富。澳洲和牛M8丼和牛肉質軟熟,完全無柴既質感,肉和脂肪分佈分例均勻,牛既油脂香味特別濃郁,配料有半熟蛋和小份沙拉。跟餐附有時令水果,今次係西瓜粒,爽口多汁,甜度十足。真鵝肝味道甘香純厚,鵝肝油香味濃郁,一小口就令口腔充滿甘香,表面煎得焦香,有少許脆口既感覺。多春魚火候掌握得不錯,熟度剛剛好,不會太過焦香影響味道,魚肉鮮嫩可口,表面有灑上適當份量既七味粉,凸顯其鮮味。熱百香果茶

蜜脆活鰻魚丼

澳洲和牛M8丼