2023-08-28 272 瀏覽
又失蹤左一排。。呢排太多野做。。跟本都分身唔到🤦🏼‍♀️今日返工日去食左個靚麵先。。平日嘅食飯時間好多人排緊。。我到2點去都有條人龍係度。。我主要係想食佢啲面。。因為佢啲湯麵個湯底係好足料‼️全部都係藥膳補身嘅湯底👍🏼👍🏼女仔係要補下嘅😏我當然嗌咗個花膠湯底人食啦😁😁平時我叫湯麵係唔會飲嗰啲湯底嘅。。但佢呢個湯底我係飲晒😋😋我本身都好想嗌多幾個小食食下。。但佢個湯麵嚟到嘅時候就已經覺得食唔晒。。所以我就係叫做一過嚟試吓。。而朋友嗌嗰碗藥膳雞湯麵。。都好出色。。一聽個名以為佢好有藥材嘅味道。。但原來唔係㗎喎。。我都充滿着好濃嘅湯底味。。藥材嘅味唔會太重。。入口就好清新。。唔算好腬。。想食嘅你哋。。一係早啲去排隊,一係就早啲去啦。。..🍗畢生難忘炸雞翼🍜花膠雞濃湯🍜黃酒藥膳雞..📍 二撇雞 (觀塘)觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座4樓O室..@brotherchickenhk..=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coff
又失蹤左一排。。
呢排太多野做。。跟本都分身唔到🤦🏼‍♀️
今日返工日去食左個靚麵先。。
平日嘅食飯時間好多人排緊。。我到2點去都有條人龍係度。。
我主要係想食佢啲面。。因為佢啲湯麵個湯底係好足料‼️
全部都係藥膳補身嘅湯底👍🏼👍🏼
女仔係要補下嘅😏我當然嗌咗個花膠湯底人食啦😁😁
平時我叫湯麵係唔會飲嗰啲湯底嘅。。但佢呢個湯底我係飲晒😋😋
所以我就係叫做一過嚟試吓。。而朋友嗌嗰碗藥膳雞湯麵。。
都好出色。。一聽個名以為佢好有藥材嘅味道。。
但原來唔係㗎喎。。我都充滿着好濃嘅湯底味。。
藥材嘅味唔會太重。。入口就好清新。。唔算好腬。。
想食嘅你哋。。一係早啲去排隊,一係就早啲去啦。。
🍗畢生難忘炸雞
🍜花膠雞濃湯
🍜黃酒藥膳雞
📍 二撇雞 (觀塘)
觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座4樓O室
@brotherchickenhk
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#brotherchicken#brotherchickenhk#kwuntong#kwuntongfood#kwuntongcafe#觀塘cafe#觀塘美食#二撇雞#觀塘工廈
🍗畢生難忘炸雞翼 🍜花膠雞濃湯
🍗畢生難忘炸雞翼 🍜花膠雞濃湯