天氣轉凍就緊係要打邊爐啦🫶但想放工食個一人火鍋?呢個係個好好既選擇!88蚊一個set食到超級飽~首先每人一個大大既煲,我嗌既係沙茶湯,非常之濃郁每份仲要有五隻丸,選擇困難症表示好開心每隻都可以試到😂個人好中意牛丸,夠彈牙牛肉味夠真,唔似平時街市買既咁假🥹芝士丸都唔錯蔬菜盆望落去每一份感覺都好新鮮,粟米蓮藕娃娃菜份量都好足,食落好安心d~另外湯底都有少量蔬菜重頭戲就係牛啦!想要重牛味、肉質又夠嫩滑嘅一定要揀吊龍😍有少少油脂所以煮耐左少少都唔會好嚡 ~ 份量好足夠 啲牛由頭食到落尾🤣打邊爐必配酸梅湯🤓佢哋嘅酸梅湯用熊仔樽裝🫶🏻好可愛~酸酸尾尾好開胃解膩 不過個人鍾意飲酸啲,所以覺得佢略嫌有少少甜🤣
首先每人一個大大既煲,我嗌既係沙茶湯,非常之濃郁