2023-04-09 23 瀏覽
今日黎到觀塘海濱,試左附近既日本餐廳,選擇多環境都唔錯🫶🏻我地叫左 👇🏻💛 飛魚子沙律 $68呢個有大量青瓜絲,每條都切得好幼,食落好有口感,份量都好多,3-4人食都唔過份🤭💛 雞肉丸串 $78燒汁好香,肉丸串入面有雞軟骨粒粒,食落有口感,幾驚喜,配埋蛋汁同燒汁食就更加帶到雞肉味出黎💛 金菇牛肉卷 $68牛肉唔會太肥,啖啖肉,火候控制得唔錯,可以一試💛 芝士炸雞 $128份量幾多,炸雞都有好多件,鋪滿曬成碗飯,性價比之選💛 壽司8點定食 $168帆立貝非常厚肉,魚類都新鮮有鮮味,壽司飯唔會太散,如果有選擇困難症揀呢個set食都幾好值得一讚係假日都同樣有lunch set menu,跟餐附送茶碗蒸,前菜同麵豉湯,相對上幾抵食📌人均消費: $201-400#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #steak#foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #壽司定食 #hkfoodpic#hkfoodblog #bistro #cafe#
今日黎到觀塘海濱,試左附近既日本餐廳,選擇多環境都唔錯🫶🏻

我地叫左 👇🏻
💛 飛魚子沙律 $68

💛 雞肉丸串 $78

💛 金菇牛肉卷 $68
牛肉唔會太肥,啖啖肉,火候控制得唔錯,可以一試

💛 芝士炸雞 $128
份量幾多,炸雞都有好多件,鋪滿曬成碗飯,性價比之選

💛 壽司8點定食 $168

📌人均消費: $201-400
#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #steak#foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #壽司定食 #hkfoodpic#hkfoodblog #bistro #cafe#LF觀塘#工廈美食 #美食推介 #觀塘美食推介 #觀塘美食推薦 #觀塘美食推介#觀塘美食 #觀塘工廈美食 #日本菜