呢篇食評真係放咗係度好耐😂唸黎唸去都唔知點整張圖😫終於張圖誕生了🥹講返先甜品店真係有好多選擇!!連芋圓都有幾款真係會會選擇困難症🤣整體質素都很好💛🔻自選DIY (8款) $48有一個個set可以叫或者自己選擇任何配料🙌🏻最多可以揀8款,首先step1揀咗一個涷或者布丁🍮再係step 2揀其他配料,最後step3揀底汁🫶🏻以下係兩個8款diy~Step 1 🔸奶茶凍 : 茶味好重,平時較少食到較特別🧋🔸雞蛋布丁: 口感比好似果涷,個人就麻麻🍮Step 2 🔸焙茶芋圓 : 第一食茶味芋圓,茶味好重,好食又煙靭!!🔸包心芋圓 : 外皮係芋頭裡面包番薯,正🥰🔸地瓜芋圓 : 好重番薯味同樣煙靭,多款芋圓中最鐘意🍠🔸芋頭芋圓 : 芋頭味偏重同樣都煙韌😆🔸小丸子 : 正常都煙靭🔸白玉丸子 : 感覺係大丸子,冇味,有啲似湯圓😙🔸粉圓 : 其實係黑糖珍珠,甜甜地🖤🔸芋泥球 : 好好食,唔會好甜,芋頭味好重同綿密💜🔸小芋圓 : 太多嘢撈埋一齊唔係好食到小芋圓嘅味😂🔸紅豆 : 好棉密同甜🫘🔸西米 : 正常Step 3 🔸椰汁 : 兩個都揀咗椰汁同平時嘅一樣🥥🤤好味度 : 8/10🔙回頭率 : 8/10

🔻自選DIY (8款) $48

Step 1
🔸奶茶凍 : 茶味好重,平時較少食到較特別🧋
🔸雞蛋布丁: 口感比好似果涷,個人就麻麻🍮

Step 2
🔸焙茶芋圓 : 第一食茶味芋圓,茶味好重,好食又煙靭!!
🔸包心芋圓 : 外皮係芋頭裡面包番薯,正🥰
🔸地瓜芋圓 : 好重番薯味同樣煙靭,多款芋圓中最鐘意🍠
🔸芋頭芋圓 : 芋頭味偏重同樣都煙韌😆

🔸小丸子 : 正常都煙靭
🔸白玉丸子 : 感覺係大丸子,冇味,有啲似湯圓😙

🔸粉圓 : 其實係黑糖珍珠,甜甜地🖤
🔸芋泥球 : 好好食,唔會好甜,芋頭味好重同綿密💜
🔸小芋圓 : 太多嘢撈埋一齊唔係好食到小芋圓嘅味😂

🔸紅豆 : 好棉密同甜🫘