今期我哋去咗觀塘駱駝漆搵咗間開張無幾耐嘅潮州食店,好有潮州風味,美味的滷水鵝飯、招牌四寶菜麵和水晶肉皮凍都係佢哋生招牌😚.🍛滷水鵝飯呢個道鵝肉經過秘制醬料滷製而成。鵝肉鮮美多汁,同時滷水的味道滲透肉質,搭配上香氣四溢的米飯,滷水鵝飯係幾好.🍲招牌四寶菜河招牌四寶菜麵是金唐爺爺的另一道人氣菜品,湯雞味鮮美濃郁,最緊要係真係好香🤓。以佢嘅四寶當中的牛丸,墨丸,魚蛋都尤為出色。墨丸係採用新鮮嘅墨魚,每日自家工場新鮮製造,然後送過嚟門市,比平時食開嘅咁彈牙😚.🥟水晶肉皮凍水晶肉皮凍作為金唐爺爺的招牌甜品,以其獨特的口感和美味受到廣泛好評。肉皮經過精心熬製,呈現出晶瑩剔透的質感,配上甜甜的口感甜而不膩。這道甜品是結束一頓美食的完美選擇。.頭先我哋食食以上食品嘅時候都食埋佢嘅小食,全部都相當不錯,所以我哋係推薦大家嚟呢間餐廳食嘢㗎。
🍛滷水鵝飯
🍲招牌四寶菜河