2017-04-10
The Wave 這個全新翻身的工業大廈形象鮮明醒目,每次經過興業街都好奇裏面到底會有什麼搞作?今天中午看到The Wave 樓下有一個黃色有型的易拉架,寫著 The Stadium 這一間餐廳,終於了解到呢度將會有不同的食肆進駐。呢個真係觀塘區一個令人振奮的消息,因為在觀塘區舒適的吃飯地方不多,有新翻新既工業大厦,當然要第一時間上去光顧光顧,看看什麼來頭。上到餐廳,完全俾個環境震撼到!呢度嘅地方非常之闊落,相信有幾千呎咁大!每一個角落都充滿着運動嘅元素,加上之節拍強勁嘅音樂,成個人都自然活力十足。地方夠大,枱櫈擺位都好鬆動,係工廠大廈做餐廳啲概念真係好好!起碼做客人嘅,可以好好享受佢嘅空間。你睇吓佢哋嘅水杯幾可愛!午餐套餐有好多選擇,主菜加餐飲,都係$100多啲。我見到隔離枱嘅份量非常大份,如果加$15仲有餐湯或者沙律。於是,我哋決定叫以下呢兩日野一齊share。Porcini Trofie 意式香菇手搓粉 HK 138香菇黑松露嘅香味突出。呢個手搓粉好特別,唔係我哋唔識開既意粉或者長通粉,有咬口,creamy ,手搓係唔同d! 黑松露、蘑菇嘅份量都非常之多,所以味道香濃。午餐鍾意
上到餐廳,完全俾個環境震撼到! 呢度嘅地方非常之闊落,相信有幾千呎咁大!每一個角落都充滿着運動嘅元素,加上之節拍強勁嘅音樂,成個人都自然活力十足。
你睇吓佢哋嘅水杯幾可愛! 午餐套餐有好多選擇,主菜加餐飲,都係$100多啲。
我見到隔離枱嘅份量非常大份,如果加$15仲有餐湯或者沙律。
於是,我哋決定叫以下呢兩日野一齊share。
Porcini Trofie 意式香菇手搓粉 HK 138 香菇黑松露嘅香味突出。 呢個手搓粉好特別,唔係我哋唔識開既意粉或者長通粉,有咬口,creamy ,手搓係唔同d!
黑松露、蘑菇嘅份量都非常之多,所以味道香濃。午餐鍾意食澱粉質嘅朋友,首推呢個菜式。
Beef Mushroom Burger 安格斯牛肉漢堡 HK 128
餐牌上寫着呢個係佢哋嘅王牌食物之一,所以都好想試吓。
佢啲份量好大、好滿足! 珍寶大漢堡、脆卜卜嘅薯條,同比例啱啱好嘅新鮮沙律!才賣128 連餐飲!太抵食了!大家千其咪錯過!
唔單止價錢抵食,成個安格斯漢堡都係好好食,首先麵包焗爐好香脆,咬落卜卜色。 安格斯漢堡好厚,juice ,柔軟,肉味濃!
芝士香滑! 仲有煙肉、蘑菇、蕃茄等唔同嘅配料。每一層都好好食,如果你夠豪邁,成個一齊食又得,就算分開食,依然好滋味。
呢個安格斯漢堡下次一定會encore!
呢度地方大啲舒適,返工期間過嚟沖下電又好、周末過嚟休閑閑咁hea ,都係好地方。
加上又有露天位置,咁開揚、咁奢侈嘅空間,加上好服務,好食物,喺呢度吸引我嘅地方!