2017-07-30
Green monday同朋友去食素,本人真係麻麻地素食,除左比較食酸齋,係幾好。入到去間鋪算舒服嘅,最怕齋鋪有時會有陣味,佢無。有足夠嘅冷氣,人流都唔算密,但都坐滿嘅。Lunch只有幾款可以揀,另外都有廚師推介,每款45元。每個都有湯,lunch set嘅飯同湯可以任添,最正嘅係湯係無添加,無味精,有媽媽嘅味道,仲加左眉豆,有口感,渣唔會太多。朋友叫麵根加南瓜,另外一個就麵根加油麥菜,我就點咗炒腸粉。麵根好味,雖然無酸齋,不過有麵根都好食嘅。南瓜個粉唔會太厚,係南瓜唔夠甜,略為有啲淡。菜正常,朋友話難得可以出去食飯一份菜都算多。我自己好鍾意個炒腸粉,xo醬落得幾好,食落口呑左辣味先出嚟,好正,而且即炒,好熱。後尾都添多一碗湯,成個下午都飽嘅。